Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Recomandare de teatru | 3 SUB 30 DE LEI

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recomandare de teatru | 3 SUB 30 DE LEI Share Recomandare de teatru | 3 SUB 30 DE LEI


Banii nu sunt niciodată suficienți, la fel ca timpul, așa că ne asumăm misiunea de a găsi, de două ori pe lună, câteva lucruri de făcut, de mâncat, de încercat în oraș, totul respectând un buget strict. De data aceasta am ales 3 piese de teatru noi; ca să intri la ele ai nevoie de bilet care costă sub 30 de lei. Piesele le-am văzut și noi și le recomandăm cu toată responsabilitatea – chiar și cu mult entuziasm!

Amalia respiră adânc
A avut premiera pe 26 aprilie, s-a jucat cu sala plină și s-a aplaudat minute în șir. O incursiune în viața marcată de comunism, o oră și jumătate de monolog deloc plictisitor, ci antrenant, emoționant, revoltător, intim și candid. Mihaela Alexandru o joacă pe Amalia, care este când copil naiv, când o tânără care se bucură de viața fără să vadă tragismul limitelor impuse de comunism, când bătrână împăcată cu trecutul, resemnată. Observații extrem de precise, detalii ale unui regim surprinse în cele mai mărunte aspecte ale cotidianului, o piesă de rumegat mai ales în zilele noastre.
Unde? Teatrul Arlechino
Ce? Monodramă
Preț: 20 lei

Mincinosul
A avut premiera în martie și este încă la mare căutare. Și-acum, la fel ca acum 300 de ani, când Carlo Goldoni a scris despre minciunile elegant denumite pe-atunci „flori de spirit” – o referire care astăzi te duce spre zona de fake news. O explorare a limitelor minciunii, a necesității exitenței și protejării adevărului ca valoare universal valabilă, puse în scenă cu unii dintre cei mai buni actori ai teatrului brașovean: Gabriel Costea, Mihai Bica, Iulia Popescu, Demis Muraru – dacă e să numim doar câțiva.
Unde? TSA
Ce? Comedie
Preț: 25 lei

Micul prinț
Potrivit pentru oricine a trecut de vârsta de 4 ani, e un amestec de teatru de păpuși, actori, proiecții video și backlights ce țintesc să exploreze mitul copilului interior, cel neînțeles și care crește, dezvoltându-se într-un adult la fel de dificil de înțeles. Un spectacol fantastic cu Alexandra Fits, Adrian Iuga, Silvian Duica, Cristina Voicu, Iulian Ene. În rolul micului prinț e Sophia Duica; 45 de minute de reîntoarcere necesară și uluitoare în universul copilăriei și al poveștii lui Antoaine de Saint-Exupéry.
Unde? Teatrul Strada
Ce? Teatru de păpuși
Preț: 10 lei

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.