Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Expoziție de Dacii de epocă la Coresi Shopping Resort

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Expoziție de Dacii de epocă la Coresi Shopping Resort Share Expoziție de Dacii de epocă la Coresi Shopping Resort


Până duminică, 6 mai, la ora 20, în parcarea mall-ului Coresi puteți vedea mașini Dacia de colecție și puteți face un test drive cu noile modele.

Prezentarea de mașini Dacia începe cu un model 1100 fabricat între anii ’68-’72, de culoare turcoaz, cu motor pe benzină care este situat în spate, cu tracțiune pe față; are o cutie în 4 trepte și tapiserie din piele. A fost făcută în 38000 de exemplare și modelul prezent la Coresi a participat în trecut și la raliuri.

Expoziție de Dacii de epocă la Coresi Shopping Resort

Modelul negru de Dacia 1301, cu motor amplasat în față, cu patru trepte de viteză, fabricat în 1973; bancheta din spate este dotată cu cotieră. Primele 1000 de modele fabricate au fost negre deoarece erau destinate persoanelor cu influență în funcțiile publice. Are oglinzi laterale adăugate ulterior, căci primele modele nu aveau așa ceva.

Expoziție de Dacii de epocă la Coresi Shopping Resort

Dacia roșie este un model sport cu motor 1.4 pe benzină, o cutie cu patru trepte de viteză. Prindea 150 km/h în „tinerețe”, extrem de mult pentru acea perioadă. Are două uși și a fost fabricată în anii ’80.

Expoziție de Dacii de epocă la Coresi Shopping Resort

Acestea sunt doar câteva dintre modelele prezente la expoziția de la Coresi Shopping Resort. Pe de altă parte, aici sunt prezente și cele mai noi modele Dacia: cu ele putem face un test drive, căci avem de unde alege. Sunt modele cu cutie automată, cu cutie manuală; se poate testa o Dacia Dokker, un Lodgy sau orice altceva din modelele noi. 

Evenimentul este prilejuit de faptul că se dorește promovarea noilor modele, cele care sunt disponibile pentru test drive, cărora li s-au alăturat modele vechi, aduse din muzeul fabricii de la Mioveni. Expoziția cu test drive este deschisă pe toată durata weekendului și se încheie duminică, 6 mai, la ora 20.

Ghid al expoziției ne-a fost Adrian, pe care-l găsiți și voi la Coresi zilele acestea, dornic să vă povestească tot ce vă trece prin cap că ați dori să aflați despre mașinile de acolo.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.