Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Sportivi din 24 de țări prezenți la EcoMarathon Moieciu de Sus

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sportivi din 24 de țări prezenți la EcoMarathon Moieciu de Sus Share Sportivi din 24 de țări prezenți la EcoMarathon Moieciu de Sus


Organizat de Centrul de Ecologie Montană în colaborare cu Primăria Moieciu, concursul de alergare montană EcoMarathon Moieciu de Sus a ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediție.

Toate cele 1500 de locuri disponibile în concurs au fost epuizate rapid pe site-ul www.ecomarathon.ro încă de la debutul înscrierilor în ianuarie 2018. S-au înscris participanți din 24 de țări, iar peste 10% dintre cei care iau startul în concurs vin de peste hotare.

Sportivi din 24 de țări prezenți la EcoMarathon Moieciu de Sus

Sportivi de renume mondial vin anul acesta la EcoMarathon: atleții din lotul de alergare montană al Marii Britanii, Gary Priestley, Nick Swinborn; membrele Team Salomon Suedia, Lena Trillelv și Erika Borgstrom; câștigatorii edițiilor precedente – Viorel Palici, Ionuț Zinca, George Buta, Cristian Mosoiu, Paul Pepene, Gheorghiță Vitalie.

Traseul de concurs este de o frumusețe aparte, cu o alternanță a porțiunilor de urcare și coborâre prin împrejurimile satului Moieciu de Sus și oferă alergătorilor și susținătorilor oportunitatea să descopere cadrul natural și tradițional de la poalele masivelor Bucegi și Leaota. „EcoMarathon s-a născut din dorința de a face cunoscute aceste locuri minunate. Prin concursul de alergare montană, încercăm să conservăm și să valorificăm peisajele agro-pastorale, încurajând ecoturismul în zonă și sportul în natură”, declară Silvia David din partea organizatorilor.

Evenimentul cuprinde trei curse distincte, adaptate nivelurilor diferite de pregătire a concurenților:
EcoMarathon, pentru alergători desăvârșiți și cei care doresc să-și depășească limitele – o cursă pe distanța clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m între startul și sosirea din Moieciu de Sus și timp limită de concurs de 9 ore.
EcoCross, pentru cei care au descoperit de curând alergarea sau preferă distanțe mai scurte – o cursă de numai 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m între startul și sosirea din Moieciu de Sus.
EcoKids, cursa copiilor – cei mici se întrec în alergare pe diferite distanțe în funcție de grupa de vârstă, în Moieciu de Sus. Peste 600 de copii sunt așteptați la start.

Sportivi din 24 de țări prezenți la EcoMarathon Moieciu de Sus

Comunitatea celor pasionați de alergare montană este din ce în ce mai numeroasă, iar numărul participanților la EcoMarathon s-a dublat față de primele ediții, organizatorii fiind nevoiți să limiteze locurile pentriu păstrarea unor condiții optime de concurs. „Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitoare și poate fi practicată la orice vârstă. Cursele de maraton atrag peste tot în lume tot mai mulți participanți în luptă cu propriile limite. Alergarea montană înseamnă pregătire, planificare, autodepășire, este comunitate și prietenie cu ceilalți alergători și cu muntele”, crede Adi Bostan, un obișnuit al podiumurilor de trail run și organizator EcoMarathon. 

Sportivi din 24 de țări prezenți la EcoMarathon Moieciu de Sus

Pregătește-te și tu pentru EcoMarathon și vino pe 5 mai la Moieciu de Sus să alergi sau doar să te bucuri de primăvară și de peisajele extraordinare în timp ce încurajezi concurenții!

Descoperă poteci care traversează fânețe și păduri, plimbă-te printre odăi și case de un farmec aparte: verdele pășunilor și crestele încă ninse ale Bucegilor te vor face să nu mai simți oboseala și vei putea să te bucuri în voie de natură! Punctele de interes de pe traseul concursului sunt satul Moieciu de Sus, Cheile Grădiștei, satul Fundata, Valea Popii, Poiana Guțanu, Vârful Bisericuța și priveliștile uimitoare ale masivelor Piatra Craiului, Bucegi și Leaota.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.