Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cetatea Poenari – 1.480 de trepte spre adevăratul castel al lui Dracula!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cetatea Poenari – 1.480 de trepte spre adevăratul castel al lui Dracula! Share Cetatea Poenari – 1.480 de trepte spre adevăratul castel al lui Dracula!


Deși Branul și-a câștigat renumele internațional de castel al lui Dracula, adevărul istoric e altul. Refugiul temutului voievod a fost în Cetatea Poenari, din Argeș.

Locul e greu accesibil, intrarea fiind posibilă pe o singură latură. De la poalele Muntelui Cetățuia, chiar lângă barajul Hidrocentralei de la Vidraru, încep scările care duc spre fortăreață. Ca să poți înțelege cât de dificil e drumul care te așteaptă, imaginează-ți că urci, pe scări, până la etajul 60 al unui zgârie-nori. Provocarea celor 1.480 de trepte e ușor de uitat atunci când pe culme se zăresc ruinele cetății.

Odată ajuns, efortul îți este răsplătit cu o panoramă sublimă asupra văii Argeșului și a Transfăgărășanului. Cetatea are o formă alungită, cu cinci turnuri de apărare și ziduri extrem de groase. Locul e încărcat de istorie, de povești și legende care mai de care mai înfricoșătoare. Indiferent că le dai ori nu crezare, cu siguranță, atmosfera misterioasă de aici te va fascina.

Chiar dacă în prezent se află în stadiul de ruină, cetatea e vizitată anual de mii de turiști de pretutindeni.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută