Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/04/2018
Arhiva Zile si Nopti

Recomandare de carte | „Legea pe-nțelesul tinerilor”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recomandare de carte | „Legea pe-nțelesul tinerilor” Share Recomandare de carte | „Legea pe-nțelesul tinerilor”


De obicei, la sfîrșitul cronicilor literare recomand ceva și vă urez lectură plăcută și utilă. Acum vă recomand din start cartea și vă asigur că va fi o lectură utilă și plăcută.

Fiindcă e vorba de un volum deosebit de folositor, care se citește cu cea mai mare plăcere: „Legea pe-nțelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică și civică” de Cristi Danileț (Humanitas, 2017).

În „Introducere”, autorul cărţii menţionează c-a fost adolescent, e tată a doi adolescenţi şi judecător. Că îi pasă de viitorul ţării, al copiilor şi adolescenţilor, de aceea a scris acest manual despre „universul regulilor şi al legilor”, pentru că „aveţi dreptul să vă ştiţi drepturile”. Paragrafele sunt foarte bine structurate, alcătuite din cîteva straturi care te ajută să înţelegi şi să reţii mai uşor informaţiile. Descrierea legii e susţinută de „Ştiaţi că…?”, „Exerciţii”, „Caz real”, „Citate celebre” din personalităţi istorice, scriitori, înţelepciunea populară şi, la final, „De reţinut”.

Astfel, cititorul află sau îşi aminteşte legea şi înţelege de ce e mai bine s-o respecţi. Manualul e „pe înţelesul tuturor” celor cărora li se adresează (copii, adolescenţi, tineri), dar e foarte util şi pentru părinţi, profesori şi nespecialişti în drept (cel puţin). O carte pe care trebuie s-o avem la îndemînă, în raftul din spatele nostru. Se citeşte ca un roman şi ne învaţă numai lucruri bune pentru noi.

Mihail Vakulvski, scriitor, traducător din literatura rusă,

fondatorul și realizatorul revistei Tiuk! și al cenaKLUbului Tiuk

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută