Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Alina Alexa | Not in the mood

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Alina Alexa | Not in the mood Share Alina Alexa | Not in the mood


Sunt zile când n-ai chef. N-ai chef de muncă, n-ai chef de prieteni, n-ai chef de socializat. Must have-urile sunt, în orice ordine: pijamale, pat, cărți, Netflix, ceai, cafea cu lapte, popcorn. Și nu este nimic rău în a lua o pauză, mai ales când tot corpul (și spiritul tău) o cere.

Acum e și sezon de gripe și răceli, de scăderi de imunitate și lipsă de fier, sau de nisoare în luna lui marte. Motive perfecte de a alege să nu te mai forțezi să faci pe plac altora, ci să te pui pe tine pe primul loc. Măcar o zi. Sau două.

Sună așa de simplu, dar totuși mulți nu o pot face așa ușor. Psihologii au o explicație clară: chiar dacă suntem adulți, suntem încă influențați de iubirea pe care am primit-o de la părinții noștri. Dacă este o iubire condiționată (ex: ”te iubesc, dacă ești cuminte, dacă faci curat, dacă iei 10 la mate”), vom continua să credem că cei din jur ne iubesc (sau ne acceptă) doar dacă facem ceea ce așteaptă de la noi. Și nu este neapărat sănătos, mai ales când facem lucruri împotriva voinței sau dorinței noastre. Chiar foarte des.

Cel mai fain ar fi să avem în jurul nostru oameni care ne iau așa cum suntem, chiar și atunci când nu suntem tocmai simpatici. Sunt cei care înțeleg că nu mai ieși în oraș pentru că pur și simplu n-ai chef… N-ai chef de nimeni și nimic, și ești și neprietenos. Asta nu înseamnă că nu-ți pasă de ei, dar este momentul să faci doar ce vrei tu, cum vrei tu, pentru tine. #lovemyself #inthemoodforme

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută