Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Anul Centenarului, prilej de gratuitate la accesul în muzeele brașovene

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Anul Centenarului, prilej de gratuitate la accesul în muzeele brașovene Share Anul Centenarului, prilej de gratuitate la accesul în muzeele brașovene


Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat astăzi că în următoarea ședință a forului deliberativ județean va propune un proiect de hotărâre prin care accesul la muzeele din subordine să fie gratuit pe tot parcursul acestui an.

„În anul Centenarului României Mari este important ca toți să aibă acces la colecțiile muzeale brașovene. În calitatea sa de autoritate tutelară, Consiliul Județean Brașov asigură finanțarea activității muzeelor brașovene. În anul Centenarului României Mari propun să facem un pas în față și să asigurăm gratuitatea intrării pentru toți cei care doresc să viziteze muzeele Brașovului. În ultimii ani, diverse studii arată că la nivel mondial interesul pentru cultură, respectiv pentru muzee, a crescut pentru că societatea contemporană revalorizează și revalorifică tradiţiile culturale, acordând o importanţă tot mai mare patrimoniului prezentat în muzee. Această tendinţă pare să fie mai puţin evidentă în România. Practic, așa cum o arată statisticile mai bine de jumătate din populaţie nu a vizitat niciodată un muzeu. Acest lucru dovedește că vizitarea muzeelor nu este conștientizată de populaţie ca o activitate normală, naturală și obligatorie pentru formarea sa”, a explicat Adrian Veștea.

Gratuitatea ar urma să se aplice începând cu luna aprilie și să beneficieze de ea atât brașovenii, cât și turiștii care ne vizitează orașul. Muzeele care vor putea fi astfel vizitate sunt Muzeul Județean de Istorie Brașov, Muzeul de Etnografie Brașov, inclusvi Muzeul Civilizației Urbane, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov și Muzeul de Artă Brașov.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută