Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Ursul de Aur 2018, acordat filmului „Nu mă atinge-mă”, regia Adina Pintilie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ursul de Aur 2018, acordat filmului „Nu mă atinge-mă”, regia Adina Pintilie Share Ursul de Aur 2018, acordat filmului „Nu mă atinge-mă”, regia Adina Pintilie


Adina Pintilie este marele nume al serii la Festivalul de Film de la Berlin 2018.

Regizoarea Adina Pintilie a primit premiul pentru cel mai bun debut, pentru Touch Me Not, apoi marele premiu Ursul de Aur – pentru același film. Touch Me Not/Nu mă atinge-mă este, la rândul său, filmul serii și al anului, marele premiant al ediției.

Din juriul care a decis câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut, alături de regizorul italian Jonas Carpignano şi Noa Regev, directorul executiv al Cinematecii din Ierusalim, a făcut parte și regizorul Călin Peter Netzer, al cărui film, Ana, Mon Amour, a câștigat Ursul de Argint pentru pentru cel mai bun montaj anul trecut.

Filmările pentru Nu mă atinge-mă au durat 10 săptămâni și s-au desfășurat pe o perioadă de 2 ani, între 2015 și 2017, iar din distribuție fac parte deopotrivă actori profesioniști și persoane reale. Este o coproducţie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa și explorează ideile-stereotip despre intimitate.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută