Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Chefi de Brașov | Samuel Neamți, Chef Seven Inn

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chefi de Brașov | Samuel Neamți, Chef Seven Inn Share Chefi de Brașov | Samuel Neamți, Chef Seven Inn


Samuel Neamți are doar 28 de ani, dar gătește încă de când avea 15 ani. Este chef la Seven Inn și spune că, dintre toate bucătăriile din România și din UK unde a lucrat, aici se simte cel mai bine.

 

Cum s-a născut pasiunea ta pentru bucătărie și de cei ai ales această carieră?

Pasiunea pentru bucătărie a pornit când aveam 15 ani. Terminasem generala, aveam un frate mai mare care era deja bucătar și mi se părea interesant ce făcea el. Am făcut întâi practică, a început să-mi placă tot mai mult fenomentul numit bucătărie, pe care-l descopăr în continuare.

Care e primul fel de mâncare pe care l-ai făcut singur, în copilărie sau adolescență?

Beef Stroganoff. Am luat rețeta de la un prieten, care mi-a fost și profesor, pentru că trebuia să merg la un concurs pentru amatori la București. Toată lumea făcea rețete complicate, din bucătăria nouă, iar eu am vrut să mă diferențiez, să fac ceva clasic.

Ce îți place cel mai mult să gătești și pentru cine?

Îmi place mult când îmi văd prietenii mulțumiți de ceea ce le pregătesc eu. Cel mai mult îmi place să gătesc paste. Asta poate și pentru că îmi place să mănânc pastele, prin urmare trăiesc o mare mulțumire și gătindu-le. Asta deși nu îmi place foarte mult să mănânc, nu aș spune că mă regăsesc în definiția veche a bucătarului, la care se vedea că îi place în primul rând să mănânce. Eu gătesc cu bucurie orice, încerc să cunosc arta pentru a cunoaște modul în care evoluează bucătăria.

Care crezi că sunt tendințele de consum acum, se consumă mai mult tradițional sau internațional?

Momentan se consumă mai mult tradițional, dar lumea este deschisă tot mai mult în ultimii ani. Dacă reușești să combini tradiționalul cu noul, să improvizezi, ai succes. Și cred că asta este de viitor, să te adaptezi noului și să îl combini cu tradiționalul.

Ce restaurant recomanzi din Brașov, în afară de cel unde gătești și de ce?

Sincer? Nici măcar unul, după părerea mea. Nu am un loc în Brașov unde să spun că mă duc pentru ceva anume. Am gustat mâncarea tuturor restaurantelor din Brașov, am fost și plecat din țară timp de 4 ani, cât am stat în UK. Urmăresc tot ce se deschide nou. Din păcate, totuși, pare că nimeni nu se mai bazează pe calitate. În afară s-a schimbat totul acum: de unde înainte voiau doar cantitate, acum se axează exclusiv pe calitate.

Ce preparat trebuie să încercăm neapărat la Seven Inn?

Supa cremă de cartofi dulci, care e servită într-un mod aparte și care are un gust unic în Brașov. E ideea mea, pusă în farfurie, pe care o recomand.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută