Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

FREE IN BRAȘOV | Jazz și clătite

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii FREE IN BRAȘOV | Jazz și clătite Share FREE IN BRAȘOV | Jazz și clătite


Chamber Jazz: Alex Simu & Lucian Ban

Centrul Multicultural al Univ. Transilvania vă invită la o nouă serie de concerte jazz. Pe 10 februarie, ora 19:00, urcă pe scena brașoveană  Alex Simu și Lucian Ban, într-un concert dedicat clarinetistului Jimmy Giuffre. Începând cu anii ‘50, când era parte din Stan Kenton’s Four Brothers, şi mai ales în înregistrările cu diferitele grupuri pe care le-a creat în anii ‘60, J. Giuffre a impus, alături de John Lewis, George Russell sau Gunther Schuller, acea sinteză între jazz și muzica clasică care a ajuns să fie cunoscută ca „Third Stream”.

Lucian Ban și Alex Simu vor interpreta piese de Jimmy Giuffre, dar și compoziții originale inspirate de muzica acestuia.

 

Concert

Deane’s vă invită la concert Publika, pe 1 februarie, ora 21:00. Trupa este cunoscută pentru repertoriul personal dar și pentru piesele cover pe care le interpretează. Din hiturile lor amintim „Yesterday”, „Căzut din nori” și „Să știi”.

Concert

Pe 8 februarie, Popas Band vă aşteaptă la Deane’s Irish Pub, pentru o seară pe ritmuri de pop-rock. Îndrăgita trupă de cover-uri va interpreta, dintr-un playlist de excepţie, atât binecunoscutele hituri ale anilor ’70–’90, cât şi piese mai noi sau compoziţii proprii.

Animații

Cinemateca Patria are în programul de weekend animații dublate în limba română. Astfel, pe 27 ianuarie, ora 11:00, cei mici pot vedea „Printesa și broscoiul”, iar pe 28 ianuarie este în program „Cum să-ți dresezi dragonul 2”. Vezi programul complet pe www.cinematecapatria.ro.

 

Festivalul clătitelor la Prejmer

10-11 februarie

Fasching-ul, unul dintre cele mai populare obiceiuri săsești, care se ține în ultima săptămână înainte de Lăsata Secului, va debuta cu o caravană a clătitelor. La festival vor avea loc mai multe concerte, iar organizatorii promit și alte surprize, care vor fi anunțate în apropierea evenimentului.

Fasching-ul este un obicei de origine săsească ce datează din secolele XV-XVI şi reînviat de tinerii din Prejmer. Tradiţia carnavalului organizat înainte de intrarea în Postul Paştelui are rădăcini adânci în istoria comunităţii, simbolizând triumful luminii asupra întunericului, prevestirea soarelui primăverii şi alungarea iernii.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.