Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Teatrul de Artă București aduce, la Brașov, spectacolul „Dureri fantomă”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teatrul de Artă București aduce, la Brașov, spectacolul „Dureri fantomă” Share Teatrul de Artă București aduce, la Brașov, spectacolul „Dureri fantomă”


Teatrul de Artă București prezintă vineri, 23 februarie, orele 19.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, spectacolul Dureri fantomă de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș. Spectacolul este triplu premiat la festivaluri de teatru naționale și internaționale, până în prezent fiind câștigătorul Marelui Premiu pentru cel mai bun spectacol, la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada-Plays, Ekaterinburg, Rusia (2017), al Premiului pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu – Gleb), la FITIC – Festivalul Internațional de Teatru Independent, Constanța (2017) și al Premiului pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu – Gleb), la Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, 2015.

Din distribuție fac parte Rareș Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa, iar traducerea din limba rusă, a piesei, este semnată de Marina Palii.

Prezentarea spectacolului Dureri fantomă la Brașov nu este întâmplătoare.

Întrucât Brașov este orașul în care s-au născut și au crescut doi dintre actorii din distribuție – Rareș Andrici și George Constantinescu – Teatrul de Artă București s-a gândit să ofere o bucurie brașovenilor, aducând acasă la actori spectacolul premiat acasă la dramaturg.

„Dureri fantomă” încearcă, ba chiar și reușește ceva tot mai rar în dramaturgia contemporană: să spună ceva important. Avem aici, în primul rând, un text rusesc, adică adânc și tragic, îmbogățit de un comic absurd, adică universal. (…) Regizorul își lasă o amprentă, iar actorii trăiesc spectacolul ca pe un eveniment important din viețile lor, ceea ce, la Teatrul de Artă, a devenit un fel de lege. (…) „Dureri fantomă” e altceva: o aducere aminte a fragilității noastre. E ca o bătaie pe umăr: prietene, privește bine către toate acestea și ia seamă, căci nu e deloc sigur că vor fi și mâine aici. Uneori, atât e de-ajuns.”– Andrei Crăciun, Ziarul Metropolis

„Ceva din mine a plâns ca după război, când se anunță că e pace. Actorii ăștia mi-au dat vestea că supraviețuim și că ei au puterea (și-mi dau și mie) de a reconstrui. (…) Mi-au făcut bine. Și dacă teatrul e oglinda lumii, lumea are o șansă. Să fie liberă, cinstită și trează, ca spectacolul ăsta de la Teatrul de Artă.” – Dorina Chiriac, actriță, preluată de Ziarul Metropolis

„Ca regizor, light-designer și scenograf, Bogdan Budeș oferă un power play ce demolează toate prejudecățile conform cărora, în lipsa finanțării, teatrele independente trebuie să accepte compromis peste compromis. „Dureri Fantomă” este un spectacol care trece fără probleme ștacheta cea mai înaltă și pe care, în mod sigur, îți dorești să-l revezi. Felicitări doamnă și domnilor.“ – Gabriela Hurezean, „Muze și arme”

BILETE pentru reprezentația Dureri fantomă din 23 februarie, ora 19.00, se pot achiziționa online, de pe mystage.ro, și de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta (str. Apollonia Hirscher nr. 8).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.