Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Recomandare de film | Molly’s Game

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recomandare de film | Molly’s Game Share Recomandare de film | Molly’s Game


Molly Bloom (Jessica Chastain), o fostă schioare devine organizatoarea unui joc de poker la nivel de top în Hollywood şi e arestată de FBI în cadrul unei operaţiuni care ţinteşte mafia rusească.

Biografiile scandaloase, sau filmele cu elemente biografice cu escroci sau oameni care au încălcat legea ori au găsit debuşeuri în ea şi la limita ei şi au făcut asta cu stil şi cu relativ succes, sunt foarte la modă în Hollywood – exemple de titluri asemănătoare recente: „I Tonya”, „War Dogs”, „Wolf of Wall Street”, „Gold”, „The Big Short”.

" "

„Molly’s Game” e o nouă mostră de acest tip, un film inteligent, bine scris, filmat impecabil (de daneza Charlotte Bruus Christensen) şi montat superb, care a avut două nominalizări la Globurile de Aur, pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun scenariu. Mai ales e jucat la superlativ, Jessica Chastain e la un nou career high după „Mrs. Sloan” şi „Zero Dark Thirty”, decolteuri şi rochii noi spectaculoase la fiecare scenă – mi-a amintit de performanţa Juliei Roberts în „Erin Brocovich”. Ar fi frumos să ia un Oscar dar mi-e teamă că subiectul şi tema nu vor fi prizate de Academia AMPAS. Chastain e secondată de o distribuţie eclectică, cu un Idris Elba excelent în rolul avocatului lui Molly, Kevin Costner e tatăl lui Molly, Michael Cera, un jucător de poker-Player X, model compozit al unor actori celebri pokerişti din Hollywood, Graham Greene, judecătorul Foxman şi Jeremy Strong, antreprenorul Dean Keith.

*„Jocuri secrete” rulează la Brașov la Cinema One.

4 stele din 5

Alin Ludu Dumbravă

-critic de film

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută