Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

NOU ÎN ORAȘ | AROHA Fitness

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii NOU ÎN ORAȘ | AROHA  Fitness Share NOU ÎN ORAȘ | AROHA  Fitness


AROHA  Fitness – pentru prima oară în România, la Barre Fitness Academy Brașov!

Nu ai auzit până acum de AROHA? Citește aici și descoperă cel mai nou program de fitness, bazat pe vechiul dans al maurilor din Noua Zeelandă.

" "

După Zumba și Bokwa, Aroha este un alt program prin care participanții pot să își intre în formă prin dans. Pentru fanii antrenamentelor prin dans, această clasă este o alternativă bună, în același timp învățând despre dansul vechilor mauri.

Am descoperit Aroha căutând pe internet ce se mai practică în țările din vest și mai ales în Germania, fiind foarte mult în contact cu această țară. Sună bine, o combinație între Kung Fu, Tai Chi și Haka. Kung Fu îmi era cunoscut, arte marțiale, apărare, auto-disciplină, lovituri controlate etc. Tai Chi-ul, la fel, energie, mișcări fluide și lente, eliberare de stres (în definiția mea, Tai Chi sau Taiji, este mult mai mult). Cel mai puțin știam despre Haka, dar din fericire avem acces nelimitat și continuu la internet, așa că am căutat repede și am găsit. Haka este dansul maurilor sau mai bine, dacă știți, demonstrațiile de forță, dansul echipei neozeelandeze de rugby de la începutul meciurilor sale. Ei bine, mi s-a părut foarte interesant așa că am urmat cursul în Munchen și am devenit primul instructor de Aroha din România.

Aroha este creată și patentată de un domn extrem de interesant, Bernhard Jakszt. El a reușit să combine într-un mod unic și armonios cele trei forme menționate anterior. Este o formă de fitness deopotrivă pentru femei cât și pentru bărbați, care îmbină elemente de forță cu elemente de relaxare. Repetăm fiecare mișcare de suficiente ori încat să o învețe fiecare participant, după care combinăm mișcările învățate în așa fel încât ajungem la un dans inedit, totul decurge armonios, chiar dacă introducem și lovituri cu pumnul sau piciorul. Muzica este unică și are o vibrație superbă care te menține în ritmul potrivit pe tot parcursul orei. La finalul orei te simți ușor obosit, ești destul de transpirat dar ești eliberat de stres și cu o stare de relaxare și de bine. Eu am simțit pe pielea mea efectul Aroha așa că aproape sigur,  daca veniți încordați și supărați după o zi de muncă sau veniți doar din dorința de a vă simți și mai bine decât o faceți deja, după ora de Aroha o să plecați relaxați și fericiți!

Articol scris de Dana Ștefan instructor Aroha la Barre Fitness Academy Brașov. Pentru orar și programări accesați www.barre-academy.ro/programari.

Facebook: Barre Fitness Academy

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută