Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Etnovember aduce artă și distracție la Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Etnovember aduce artă și distracție la Brașov Share Festivalul Etnovember aduce artă și distracție la Brașov


Expoziții internaționale spectaculoase, concerte, workshopuri pentru copii, târg de produse locale, paradă cu torțe și spectacol pirotehnic în Piața Sfatului, dar și lansări de carte și concerte și spectacole de dans.

Festivalul Etnovember se va deschide sâmbătă, 18 noiembrie, cu o expoziție-instalație, format dintr-o ambarcațiune de mici dimensiuni. Expoziția se numește „Malul Lacului Razelm“ și pe velele mici ale ambarcațiunii vor fi proiectate imagini spectaculoase din Delta Dunării. Mai mult, pe laviuri de mari dimenisiuni, care depăseșc doi metri înălțime, vor putea fi admirate picturi. „Noutățile din acest an ale Festivalului Etnovember sunt teribil de multe. Prima zi de festival va însemna o deschidere cu expoziții complet noi. Pentru Brașov este un record să fie expuse 15 expoziții de artă contemporană în același loc și în același timp. Sunt lucrări din toate domeniile artei“, a declarat Marina Cionca, directorul festivalului. Practic, Aula Universității se va transforma într-o adevărată galerie a artelor.

Tot sâmbătă, la ora 19.00, la Centrul Multicultural este programat concertul „Cântece din toată lumea“, iar seara se va încheia la Wharehouse Pub, un va avea loc un concert extraordinar „Chicago Blues from Belgium“, cu trupa Maxwell StreetBlues Band din Belgia.

Duminică, 19 noiembrie, în a doua zi a festivalului, este programat „Târgul de duminică“, la Bastionul Țesătorilor. Târgul va fi deschis cu intrarea în bastion a cavalerilor și domnițelor, care vor da startul voii bune și distracției. Ansambluri de dansuri grecești, românești, germane vor oferi spectacole pentru public, iar pentru cei mici vor fi workshopuri de pictură. De la petrecere nu vor lipsi vinul fiert și covrigii. Seara se va încheia cu tradiționala paradă a cavalerilor și domenițelor prin Centrul Istoric. Punctul culminat va fi, însă, spectacolul Fire Ball oferit în Piața Sfatului de  trupa Hypnosis.

Luni, 20 noiembrie, la Aula Universității, decanul Facultății de Litere, Adrian Lăcătuș, va modera Maratonul de poezie. O altă expoziție este programată la Muzeul Casa Mureșenilor, iar la Mansarda Casei Baiulescu va fi un spectacol de teatru. 

Festivalul Etnovember este co-finanțat de Primăria Brașov, iar motto-ul său este „Ars vincere tenebras“, în traducere, „Arta învinge întunericul“.

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută