Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2017
Arhiva Zile si Nopti

A șasea ediție a Cercului de donatori va avea loc pe 16 noiembrie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii A șasea ediție a Cercului de donatori va avea loc pe 16 noiembrie Share A șasea ediție a Cercului de donatori va avea loc pe 16 noiembrie


Cercul de donatori este un eveniment de strângere de fonduri pentru care un grup de oameni propun și selectează 3 proiecte din comunitate. În Braşov, Fundaţia Comunitară Braşov a organizat 5 ediţii de Cercuri de donatori, unde peste 400 de donatori au susţinut 15 proiecte locale cu fonduri în valoare de 71.100 de lei.

La cea de-a șasea ediție, fundația împreună cu un grup de voluntari implicați, își propune să strângă fonduri pentru trei proiecte care vorbesc despre educație și sprijin în comunitate.

Acestea sunt cele trei proiecte selectate:

Asociația Diaconia Ajutor International BRASOV, proiect ”Intergenerații”  

Centrul Diaconia, prin programul Intergenerațional își propune să aducă împreună persoane care aparțin mai multor generații și creează cadrul în care vârsnicii, tinerii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută reciproc și primesc sprijin pentru o viață mai bună. Energia copiilor și experiența vârstnicilor fac echipa bună la Diaconia, rezultând o comunitate mai puternică, ai cărei membri se respectă și se ajută reciproc.

A șasea ediție a Cercului de donatori va avea loc pe 16 noiembrie

În România, unul din doi copii este supus riscului sărăciei și excluderii sociale. De aceea, este nevoie de sprijinul comunității pentru a răspunde la nevoile acestor copii și a le oferi atât suportul necesar pentru a face față la școală, cât și educația alternativă pentru o integrare armoniosă în societate. Copiii au nevoie de modele respectabile și de însușirea unor comportamente sociale pe care familiile lor nu le pot asigura, de suport alimentar și rechizite cât și de sprijin în efectuarea temelor și facilitarea cunoașterii de sine. De asemenea, numărul persoanelor vârstnice singure este ridicat. Dificultăţile cu care se confruntă acestea odată cu etapa pensionării sunt probleme de sănătate asociate vârstei dar și singuratate și izolare socială.

Programul se va desfășura de-a lungul acestui an școlar, din luna octombrie 2017 pană în luna iunie 2018. Sunt programate săptămânal ateliere de creativitate, ateliere de bucătărie, croșetat, tâmplărie, coafură, prim ajutor medical, și de asemenea seniorii susțin copiii în pregătirea temelor școlare.

Bugetul necesar desfășurării a proiectului este de 5.000 de lei, sumă care acoperă costuri legate de consumabile în atelierele organizate cu ajutorul voluntarilor seniori, costuri legate de alimente sau alte materiale pentru atelierele de bucătărie, pentru transportul copiilor la diferite ieșiri împreună cu voluntarii.

Grup de initiativa Debate, proiect ”Debate Academy”

Debate Academy își propune să formeze liceeni care să ia parte în competiţiile locale, naţionale şi internaţionale de dezbateri academice în limba engleză. Sam Stevenson, profesor de engleză cu experienţă, jurat în competiţiile de debate din Bucureşti şi motorul principal al acestui proiect, îşi propune să aducă la Braşov o structură nouă de debate coaching care să pregătească elevii braşoveni pentru aceste competiţii naţionale şi internaţionale care devin din ce în ce mai populare în rândul tinerilor. Soluţia propusă este constituită din o serie de training-uri prin care liceenii dornici de a-şi îmbunătăţi abilităţile de engleză şi de a construi un discurs coerent în engleză la care îi invităm să participe. În urma unui proces, vor fi selecționați un număr de 20 elevi din liceele din Braşov şi Sfântu Gheorghe.

A șasea ediție a Cercului de donatori va avea loc pe 16 noiembrie

Activităţile principale ale acestui proiect cuprind: sesiuni de training în engleză, organizarea de competiţii demonstrative în licee, competiţii bilunare de training, participarea la competiții internaționale de debate.

Valoarea integrală a proiectului depășeste suma de 12.000 de lei, însă fondurile în valoare de 5.500 de lei pe care aceștia doresc să le strângă la Cerc vor acoperi taxele de participare la următoarele competiţii: Braşovul Dezbate, secţia engleză pentru 30 elevi, Central Open Debate, competiție de debate în engleză la Bucureşti pentru 3 elevi, competiţii internationale: Ljiutomer international pentru 2 elevi și Prague Debate Spring pentru 2 elevi.

Asociatia Atelier Sacelean, proiect ”Muzică pentru sufletul și mintea copiilor noștri”
 
”Limbajul musical s-a dovedit cea mai nobilă formă de eliminare a diferențelor sociale, entice, religioase, rasiale, fiind benefic nu numai copiilor români, ci și imaginii pe care țara noastră o construiește în afara granițelor.” (Ion Marin, fondatorul corului ”Madrigal”)

Principala problemă cu care se confruntă corul de copii săcelean, ”Prietenii Cântăreți”, o constituie lipsa fondurilor necesare pentru asigurarea unei baze materiale adecvate desfășurării activității: instrumente, mixer, boxe, stație audio, microfoane.

A șasea ediție a Cercului de donatori va avea loc pe 16 noiembrie
Obiectivele principale ale proiectului sunt ca o serie de 12 copii din cor să învețe să cânte la chitară, pe lângă partea vocală. Scopul principal îl reprezintă formarea unei stime de sine pozitivă prin dezvoltarea și valorizarea calităților personale, cele muzicale în principal, precum și prin creșterea adaptabilității sociale. 

Cu finanțarea cerută, în valoare de 5.500 de lei, asociația se concentrează pe achiziția de instrumente muzicale, respectiv un număr de 8 chitare acustice + accesorii huse, capodastre, curele, acordoare, suporturi chitări și trepiede partituri.
 

Dacă îți dorești să participi, te invităm pe 16 noiembrie începând cu ora 18.00 la Bistro Ma Cocotte, strada Nicopole 34A, pentru prezentarea proiectelor și pentru a dona ca acestea să devină realitate.

Pentru că este un eveniment cu număr limitat de locuri, te rugăm să ne trimiți o confirmare, fie cu reply la acest e-mail, fie contactând-o pe colega noastră Flavia la telefon 0799 932 978.

Dacă ești prins cu treabă, la alt eveniment sau nu ești în oraș, dar vrei să sprijini cele 3 proiecte de la distanță, poți dona pentru unul din acestea pe site-ul Fundației Comunitare Brașov, specificând numele proiectului pentru care donezi.

A șasea ediție a Cercului de donatori va avea loc pe 16 noiembrie

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută