Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

perform(d)ance – Zilele Dansului Contemporan la Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii perform(d)ance – Zilele Dansului Contemporan la Brașov Share perform(d)ance – Zilele Dansului Contemporan la Brașov


Centrul Cultural German organizează perform(d)ance – Zilele Dansului Contemporan la Brașov, o manifestare dedicată dansului contemporan, aflată la prima ediție.  Evenimentul va avea loc în perioada 26-29 octombrie 2017 la Centrul Cultural Reduta.

Brașovenii vor vedea trei spectacole de dans și vor putea participa la un workshop dedicat amatorilor, la final de octombrie.

perform(d)ance - Zilele Dansului Contemporan la Brașov

„2 femei contemporane” este un performance/spectacol feminist despre condiția femeii în societatea actuală. Autoarea Ioana Marchidan propune ideea că de-a lungul istoriei nu s-au schimbat extrem de multe lucruri în ceea ce privește statutul, condiția, prezența în funcții de conducere a femeii, divizarea socială și impactul asupra noastră. „2 Femei Contemporane” este un spectacol care  propune cu umor și seriozitate o perspectivă asupra acestor problematici. Spectacol recomandat tuturor. Feminist poate fi și un bărbat, se spune în manifestul spectacolului.

perform(d)ance - Zilele Dansului Contemporan la Brașov

„Deleted Scenes” (Scene șterse) este un spectacol produs în Germania, care vine în premieră în Brașov și România. Spectacolul este regizat de Sergiu Matiș, un român care s-a mutat în Germania în 1999. În aceste spectacol el urmărește să pună într-o arhivă și anarhivă (de la anarhie) dansuri nedansate, obiceiuri pierdute și ritmuri adânci provenite dintr-o apă întunecată. Scena este locul de exprimare acestor falsificări ale realității.

perform(d)ance - Zilele Dansului Contemporan la Brașov

COUNTERBODY este un spectacol de dans, instalație și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele. Conform coregrafei Simona Deaconescu, spectacolul caută un corp nou care funcționează pe principiul contradicțiilor, o combinație tensionată de fragilitate și super putere, alienat și conectat cu exteriorul, dezorganizat și fluid, capabil să aboarbă și să transforme fluxul de informație în moduri halucinante.

 

Workshop-uri de dans

Pe lângă cele trei spectacole, perform(d)ance propune două workshopuri care se vor desfășura în zilele de sâmbătă și duminică. Atelierele vor fi conduse de Mihaela Dancs, câștigătoare a premiului CNDB coregraful anului în 2014. Ea a inițiat atelierele pentru amatori “Totul pentru endorfine”, unde ideea de bază este că mișcare și dansul fac fericit pe oricine.

„Totul pentru endorfine”, propune un „cardio contemporan” situat undeva între orele standard de cardio din sălile de fitness şi cursurile de dans contemporan, stimulând nu doar fizicalitatea şi glandele sudoripare ale participanţilor, dar şi creativitatea acestora, prin exerciţii de improvizaţie, practici fizice din dansul contemporan, hip hop, voguing etc, pentru o eficienţă maximă în procesul de „endorfinare”.

La toate evenimentele din cadrul festivalului intrarea este gratuită.

Program

2 femei contemporane, 26 oct, ora 19

Autor/coregraf: Ioana Marchidan

Cu: Ioana Marchidan și Flavia Giurgiu

Deleted Scenes

28 oct, ora 19.00

Realizator: Sergiu Matis

Cu: Maria Walser, Corey Scott-Gilbert, Sergiu Matis

COUNTERBODY, 29 oct, ora 19

dramaturgia și suport curatorial: Olivia Nițiș

Coregrafia: Simona Deaconescu

Cu:  Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Tătărău, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian „Franke” Octavian şi Simona Dabija

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.