Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

CITY LIFE de Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CITY LIFE de Brașov Share CITY LIFE de Brașov


Octombrie este dedicat artei la Brașov. A început cu Marile Serate Muzicale, va trece în pași de balet pe la noi prin oraș, nu înainte de a ne speria puțin la Dracula Film Festival. De zâmbete vom avea parte la teatru, iar de distracție la concerte. Agenda de evenimente va fi plină. Citește cu atenție și notează!

Dracula Film Festival, ediția a V-a

18 și 22 octombrie | Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria, Centrul Cultural Reduta, Cinema One Brașov

Pregătiți-vă pentru frisoane, spereturi zdravene dar și zâmbete. Programul din acest an este variat, astfel încât și cei care vor să se îngrozească la filme dar și cei mai slabi de înger să poată participa la festival. Sunt patru comedii fantastice în program, un film cu vampiri made in Romania, o animație 3D pentru copii și multe scurtmetraje românești și internaționale.

Filmele vor fi proiectate pe patru ecrane din oraș. La Teatrul Sică Alexandrescu vom vedea cele 6 lungmetraje din competiție și avanpremierele naționale. La Cinemateca Patria sunt în program filme horror ajunse cult, trei dintre ele semnate de regretatul creator al zombielor, George A. Romero. Tot la Cinematecă vor fi proiectate și scurtmetrajele din competiția pentru trofeele Little Dracula și Vlăduț. La Centrul Cultural Reduta, cinefilii vor putea vedea patru filme cu și despre Dracula, iar 21 octombrie va fi ZIUA ALUCARD.

Festival

Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, se desfășoară până pe 27 octombrie. Melomanii se vor bucura de opt spectacole. Premierele festivalului sunt: COPPELIA – Balet pe muzică de L. Delibes și BAL MASCAT – Operă de G. Verdi. Programul complet este pe site-ul Zile și Nopți.

Film

Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul care aduce din 2010 în România cele mai importante filme arthouse ale anului și pe cei mai reputați cineaști, va ajunge și la Brașov, la Cinema One, în perioada 13-19 octombrie. Comedia nonconformistă a lui Ruben Östlund, The Square, o capodoperă care a luat Palme d’Or-ul va fi proiectată în deschiderea festivalului, în premieră absolută în România.

Teatru

Brașovenii sunt invitați să vadă în premieră, la Centrul Cultural Reduta, comediaCentral Park de Woody Allen, cu Andreea Grămoșteanu, Florin Busuioc, Adelaida Zamfira, Bogdan Talașman și Ioana Mărcoiu. În „Central Park”, Woody Allen ne spune în stilul său, extrem de comic, povestea a două cupluri new-yorkeze infidele. 

Theodora Ștefan

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.