Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Fotografii cu Brașovul expuse în foyer-ul Operei Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fotografii cu Brașovul expuse în foyer-ul Operei Brașov Share Fotografii cu Brașovul expuse în foyer-ul Operei Brașov


Pe toată perioada Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017, în foyer-ul Operei Brașov, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze expoziția de fotografie de arhitectură intitulată Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban a arhitectului, fotografului, scriitorului şi artistului vizual Teofil Mihăilescu, profesor la Universitatea „Transilvania” din Braşov. Expoziția poartă numele monografiei în imagini a Braşovului lansată de Teofil Mihăilescu în 2015 la Braşov şi, ulterior, la Saloanele de Carte de la Paris şi Torino. Montarea expozitiei de la Braşov este atipică, inaugurând o serie de evenimente similare viitoare, fotografiile fiind expuse în foyer-ul Operei braşovene pe o parte din decorurile realizate pentru opera Carmen de G. Bizet.

„Expoziţia reuneşte lucrări fotografice emblematice având ca subiect Braşovul, invitând la descoperirea sa, a arhitecturii şi atmosferei sale, pentru a-l purta în suflet pentru totdeauna așa cum se-ntâmplă cu o ființă dragă fără de care nu putem trăi. În acest sens, fotografiile personifică Braşovul, într-un concept ce îl prezintă aidoma unei fiinţe care este ceva pentru a fi imediat altceva şi totuşi, oricât s-ar transforma, rămâne aceeaşi”, afirmă Teofil Mihăilescu, autorul expoziției.

Vernisajul va avea loc în data de 4 octombrie 2017 cu ocazia concertului „Maria Tănase & Edith Piaf – O prietenie muzicală” susţinut de către Alexandra Fits (Universitatea „Transilvania” din Braşov, Facultatea de Muzică) şi Kamerata Kronstadt sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, ambele întâmplări artistice potenţându-se reciproc într-un eveniment cultural de referinţă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.