Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Recomandare de film | Un pas în urma serafimilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recomandare de film | Un pas în urma serafimilor Share Recomandare de film | Un pas în urma serafimilor


Ambițiosul debut în lungmetraj al lui Daniel Sandu (autorul scurt-metrajelor „Numărătoarea manuală” și „Cai putere”) este unul din cele mai interesante filme românești de după 1989. Inspirat de elemente autobiografice, Sandu a scris scenariul și a încercat mai bine de 10 ani pentru a-l transpune pe ecran. E un film despre credință și prietenie, despre oportunism și trădare, un bildungs film, despre cum se construiește sau distruge un caracter. Vlad Ivanov este fabulos ca părintele Ivan, pedagogul-șef al unui seminar de băieți care vor să ajungă preoți. Este un career best și un rol de întindere, mai mult ca cele cu care ne-a obișnuit, un monstru cu fața umană, un zbir absolut, care le face viața infernală elevilor, pleiada de actori tineri de care veți mai auzi: Ștefan Iancu, Ilie Dumitrescu Jr., Ștefan Mihai, Cristian Bota, Ali Amir, Alfred Wegeman. Cu o muzică atmosferică care schimbă filmul, bravo Marius Lefterache, filmat liber-mișcat de George Dăscălescu (acesta fiind cel mai important proiect al său de până acum), „Un pas în urma serafimilor” e un pas în față pentru cinema-ul românesc.

*

Să nu vă sperie durata-mastodont de două ore și jumătate, odată intrați în atmosfera Serafimilor nu le veți simți, ba vă veți dori să dureze mai mult!

 * Un pas în urma serafimilor rulează la Brașov la Cinema One și va fi prezentat la Cinemateca Patria vineri 29 septembrie.

  • 4 stele din 5

Alin Ludu Dumbravă, critic de film

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.