Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ovidiu Vrânceanu | Brașovul, tot mai atractiv

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ovidiu Vrânceanu | Brașovul, tot mai atractiv Share Ovidiu Vrânceanu | Brașovul, tot mai atractiv


Un studiu al Băncii Mondiale relevă că Brașovul ar putea atrage încă 196.000 de cetățeni care să muncească și să plătească taxe aici. Pe undeva e destul de onorantă această poziție, având în vedere că avem un oraș destul de îmbătrânit, iar afluxul de populație s-ar face din categoria de sub 40 de ani. Oameni care să poată lucra și să își cheltuiască banii în oraș, care, la rândul lor, să atragă alți oameni cu aceeași deschidere către evoluție și care să ajute la dezvoltarea continuă a unui oraș izolat de politici guvernamentale fără sens.

Poate că în aceste condiții, vom putea să mai schimbăm puțin din mentalul colectiv al orașelor de munte, unde viața de noapte este mai mult spre zero și unde atracția spre cultură (teatru, film, muzică) tinde către nicăieri.

Dar Brașovul atrage și pentru că este un oraș frumos, cu o istorie interesantă, cu un grad de civilizație peste medie și cu o altă perspectivă supra vieții față de topoarele din Vaslui, de exemplu.

Ovidiu Vrânceanu,

Jurnalist, fondatorul site-ului BizBrașov.ro și al revistei fwdBV

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.