Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Carte | #Jurnal de librar

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Carte | #Jurnal de librar Share Carte | #Jurnal de librar


„Jurnal de librar” de Anca Zaharia e o imagine a societăţii în care trăim, văzută prin ochii unui librar. Deci o imagine totuşi trunchiată, presupunînd că într-o librărie nu intră chiar oricine. Dacă n-ai lucrat într-o librărie, vei citi cu mare plăcere şi uimire cartea asta, care-ţi va părea exact ceea ce spune şi coperta – un jurnal de librar, în care acesta-şi notează fel de fel de întîmplări haioase, interesante, existenţiale, neobişnuite, (i)realist-magice, absurde sau chiar neverosimile. Vei izbucni în rîs, te vei bucura, întrista, înfuria, din cînd în cînd vei pune la îndoială cîte-o întîmplare povestită de Anca (aici sigur a exagerat, vei zice, chiar aşa ceva nu se poate!). Cartea e alcătuită dintr-o prefaţă foarte „deadevă” despre meseria de librar (care ar trebui să-i pună pe gînduri şi pe proprietarii de librării, şi pe clienţii… obişnuiţi) şi din jurnalul propriu-zis, care adună peste o sută de întîmplări reale din viaţa de zi cu zi a unui librar din Braşov, iniţial publicate pe facebook cu hashtagul Jurnal de librar. Întîmplările au loc între tot felul de personaje care întruchipează diferite pături ale societăţii şi librarul-narator care la început observă amuzat, uimit şi binevoitor, apoi oripilat, nervos, revoltat, extenuat, bolnav. De citit neapărat!

Carte recomandată de Mihail Vakulovski, scriitor, traducător din literatura rusă, fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk! (www.tiuk.reea.net) şi al CenaKLUb-ului Tiuk.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.