Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Daniel Ignat, solistul The ROCK

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Daniel Ignat, solistul The ROCK Share Interviu cu Daniel Ignat, solistul The ROCK


Trupa românească tribute AC/DC, The ROCK va cânta la cea de-a treia ediție Tribute Festival, vineri, 18 august, ora 21:30. În așteptarea concertului i-am luat un interviu lui Daniel Ignat, solistul și fondatorul trupei The ROCK. 

Interviu cu Daniel Ignat, solistul The ROCK

A trecut aproape un an de la precedenta întâlnire cu Brașovul la Tribute Festival, iar acum vă pregătiți să urcați din nou pe scenă. Ce-ați mai făcut în ultima vreme? Am auzit că lucrați la piese noi, ați apărut și la TV, la Românii au talent. 

Salutare vouă şi tuturor braşovenilor.

Într-adevăr, a zburat timpul şi uite că ne revedem la Tribute Festival într-un oraş care ne e foarte drag! În general facem bine… Suntem în continuă mişcare. Vara e plină de concerte la noi. Cântăm, cântam şi iar cântăm. Deocamdată am pus piesele proprii la sertar şi ne concentrăm intens pe repertoriul AC/DC, dat fiind faptul că Andrey Baydin, fratele lui Nik, este doar de câteva luni alături de noi. Oricum, Andrey vă va surprinde cu siguranţă şi abia aştept să-l cunoaşteţi.

Brașovenii vă vor vedea pentru a treia oară la Tribute Festival. Aveți de gând să îi surprindeți cu vreo compoziție proprie la concertul din 18 august? 

Cum spuneam, amânăm puţin momentul lansării primei piese proprii, aşa că de data asta nu vă vom surprinde cu asta. În ceea ce priveşte participarea pentru a treia oară la Braşov Tribute Festival, nu poate decât să ne onoreze şi pe această cale mulţumim organizatorilor şi publicului braşovean care a crezut în noi.

Dar despre setlistul tribute AC/DC pregătit pentru festival ce ne poți dezvălui?

Setlilistul de anul acesta va fi unul extrem de dinamic, vor fi şi piese mai vechi, părţi la care vom cânta împreună cu publicul şi bineînţeles cântecele care nu pot lipsi din show-ul AC/DC cum ar fi „Thunderstruck” sau „Back în black…”

Interviu cu Daniel Ignat, solistul The ROCK

Crezi că te vei sătura vreodată de cântat piesele AC/DC? Ai vreuna preferată?

Ei… aici am mai multe de povestit. Este discuţia pe care am auzit-o din partea multor artişti autohtoni. Noi facem asta pentru că ne place foarte mult. Ne aduce o mare satisfacţie să cântăm AC/DC şi nu ne vom plictisi NICIODATĂ. Când am început să joc acest rol, al lui Brian Johnson, am făcut-o pentru că pot şi din pasiune. Asta nu înseamnă însă că nu sunt capabil alături de colegii mei să scriu piesele proprii. Va veni şi vremea aia. Deocamdată suntem foarte concentraţi să oferim publicului un vibe cât se poate de aproape de AC/DC. Noţiunea de tribut este destul de nouă în ţara noastră, însă în timp oamenii îşi vor da seama că aceste trupe tribut vor duce mai departe flacăra trupelor consacrate care la un momentdat nu vor mai putea să susţină concerte dintr-un motiv sau altul. Imaginaţi-vă cât de mândri s-ar simţi (dau un exemplu) Cargo, când o gaşcă de tineri le va aduce tribut şi le vor cânta cântecele pe scenele festivalurilor şi în cluburi. Ce mândru ar fi liderul trupei, Adrian ( Baciu’ ) Igrisan când va fi invitat de aceşti tineri să cânte alături de ei… Cam aşa stau lucrurile.

Ce crezi că e cel mai important pentru ca o trupă tribut să aibă succes și să devină cunoscută ca voi? Sunt la Brașov câteva trupe tribut abia lansate, care vor fi prezente și pe scena Tribute Festival. Ai vreun sfat pentru ele?

Cred că cel mai important este să fie pasionaţi de ceea ce fac şi să încerce să păstreze cântecele aşa cum au fost scrise, să nu adauge note personale. Publicul care vine să-i vadă şi să-i asculte vrea să audă piesele acelea, nu nişte adaptări mai mult sau mai puţin reuşite. Mai e nevoie şi de perseverenţă şi muncă. Multe ore petrecute în sala de repetiţii… În ceea ce priveşte sfaturile, eu nu pot să le ofer. Însă dau o recomandare: încercaţi să daţi 100% atunci când aduceţi tribut unei mari trupe. Faceţi să fie un mega spectacol. Obţineţi sound-ul ăla, cu instrumentele pe care ei le folosesc… Nu vă bateţi joc! Dacă nu iese aproape de adevăr, mai bine să vă opriţi. Publicul oricum simte… Eu abia aştept să-i ascult şi să-i cunosc pe colegii de la Braşov care au pornit pe acest drum şi dacă au nevoie de o vorbă și le pot fi de ajutor în vreun fel, sunt descis să ajut.

De ce îi sfătuiești pe brașoveni să vină la Tribute Festival? Ție ce ți-a plăcut în edițiile precedente?

În primul rând atmosfera. Aici mă refer la public, sunet, lumini. Mai este şi partea de organizare. E totul pus la punct. De ce să vii la Tribute Fest? Păi hai să zicem aşa: dacă n-ai mai fost niciodată, consultă programul şi sigur găseşti o trupă preferată care te va convinge să vii. Fă-o chiar şi din curiozitate. Dacă eşti cârcotaş sau hater, hai la festival ca să ai ce să scrii. Dacă ai mai fost şi la ediţiile trecute, atunci ştii ce te aşteaptă! Oricine ai fi, ne vedem acolo! Rock’n roll ain’t noise pollution! Rock’n roll will never die… Ca să citez o trupă cât o instituţie! For those about to rock, I salute you!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută