Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

AMURAL 3 – Intersecții

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii AMURAL 3 – Intersecții Share AMURAL 3 – Intersecții


În perioada 31 august – 3 septembrie va avea loc cea de-a treia ediție a festivalului Amural, După Ziduri.

Ediția din acest an stă sub semnul întâlnirii.

Brașovul istoric era un loc al răspântiilor comerciale și culturale. Mai cosmopolit chiar decât Brașovul de azi.

Între timp am apărut noi, generația remix, pentru care regulile sunt în cel mai bun caz oportunități. Iar zidurile sunt obiective de depășit.

AMURAL 3 – Intersecții

A devenit tot mai dificil să definim artele vizuale după tehnică sau mediul de manifestare. Ideea călătorește instant între pix și pixel, e artă, apoi marfă, iar din revoluție devine regulă.

Mai contează că o lucrare e făcută de un om, un colectiv sau generată de un AI, atât timp cât se întâmplă?

Importantă e alăturarea creativă, unde 1 plus 1 fac 3.

Vă așteptăm așadar în punctul aflat la intersecția dintre vară și toamnă X oraș și pădure X medieval și digital X experiență și experiment X minte și inimă.

La intersecția dintre oameni și ziduri.

AMURAL 3 – Intersecții

Amural 3 va fi un festival al opozițiilor care se intersectează la un moment dat. Culorile, imaginația, vibrațiile muzicale, grimasele oamenilor încântați și cuceriți de jocurile de imagini se vor intersecta din nou în zona După Ziduri.

Amural a crescut și probabil și cerințele participanților sunt mai mari, astfel că anul acesta organizatorii vor folosi seturi audio-video din UK, Suedia și cea mai bună aparatură din România, va exista la festival un nou cinematograf iar evenimentele se vor desfășura în locații noi.

Vom vedea la această ediție și teatru contemporan, sculptură, light design și instalații de la analog la realitate virtuală.  Vom descoperi că artiștii contemporani au o creativitate aparte și pot vedea lumea în culori noi.

La Amural 3 vom vedea cele mai multe proiecții video simultane din România, expoziții de fotografie, ilustrație și design în turnurile Cetății, pictură murală pe un perete nou și visual poetry.

Artiștii încă nu au fost anunțați încă, dar sigur nu vor lipsi concertele și sesiunile de live-mix. Ne vom plimba printre culori, vom dansa până dimineața și ne vom intersecta sufletele la Amural 3. Ne întâlnim acolo.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută