Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/08/2017
Arhiva Zile si Nopti

Activează-te în Colinele Transilvaniei! Transylvanian Bike Trails Race îți testează limitele

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Activează-te în Colinele Transilvaniei! Transylvanian Bike Trails Race îți testează limitele Share Activează-te în Colinele Transilvaniei! Transylvanian Bike Trails Race îți testează limitele


S-au deschis înscrierile celei de-a patra ediții de Transilvania Bike Trails Race!

Concursul se desfășoară în zona satelor săsești Viscri, Saschiz, Criț, Meșendorf, Cloașterf și Bunești, pe 2 distanțe: 41 km (care va trece prin 4 sate săsești și 3 biserici fortificate) și cea de 78km (care va trece prin 5 sate, 3 biserici fortificate și o cetate). Iar anul acesta, concursul contează ca etapă în Cupa României la Cross-Country Maraton (XCM).

Startul se va da pe 19 august 2017, tot în Saschiz, chiar din piațeta de lângă turnul cu ceas al bisericii fortificate.

Categoriile de la distanta scurta s-au completat cu una pentru tineri între 14 și 18 ani având în vedere cererile din ultimii ani.

Te invităm să îți rezervi o vacanță extinsă cu această ocazie, în care să ai timp suficient să te bucuri de frumusețile locului: istorie bogată cu povești exaltante, cultură plină de înțelepciunea simplității si liniștea locului din mijlocul naturii contemplative. Pe lângă concurs și traseele superbe, evenimentul este o explorare a trecutului nostru, al sașilor, a culturii din zonă. E o întoarcere în timp și în istorie, care oferă o nouă abordare turistică: activitați pentru o viață activă, trasee unice, confort în cadrul arhitectural refăcut aproape de tradițional, mâncare sănătoasa din producțiile locale. O serie de activități sportive, culturale, istorice, culinare sau traditionale încep de miercuri (16 august) conform programului ce va fi anunțat în scurt timp pe site-ul evenimentului.

Chiar și medaliile și trofeele de la TBT Race au o poveste de influentă locală. Aici te insipiră tradiția și trecutul în fiecare curte, în fiecare poveste, pe fiecare stradă, în fiecare carte despre aceste locuri.

Dacă în anii trecuti medaliile au fost potcovițe făcute de fierarul din Viscri, medalii de ceramică făcute de olarul din Saschiz sau zaruri ceramice cu runele (dangalele) simbol ale fiecărui sat prin care trece traseul, anul acesta medalia, primită de toți cei care parcurg una din cele 2 distante ale maratonului, este inspirată de wirkel.

Wirkelul este un disc de lemn sculptat, ce era utilizat pentru a fixa fusul și a-l putea roi mai ușor.  Înainte de Fastnicht (petrecerea ce marca intrarea în Postul Paștelui), acesta era pictat cu grijă de tații băieților din satele săsesti din zonă. Băietii obișnuiau să le dăruiasca un wirkel fetelor preferate, și astfel se făcea un compliment indirect și o prima apropiere.

Concursul este organizat de NoMad Multisport în parteneriat cu Fundatia ADEPT și susținut de Colinele Transilvaniei – viitoare destinație de ecoturism

Despre concurs – tbtrace.ro/tbt-race
Inscrieri – tbtrace.ro/inscriere/
Traseu – tbtrace.ro/traseu (78km si 42km)
Program – tbtrace.ro/program
Regulament – tbtrace.ro/regulament

Credit foto: Traian Olinici, TBT Race, Fundația ADEPT Transilvania

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută