Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Salut, Brașov! | Cui lași cel mai bun prieten?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut, Brașov! | Cui lași cel mai bun prieten? Share Salut, Brașov! | Cui lași cel mai bun prieten?


Sunt membră în grupul Protecția Animalelor Brașov de pe facebook, unde oamenii postează diverse. Unii încearcă să dea de urma prietenilor necuvântători pierduți, alții caută stăpânii rătăciților, unii salvează animale abandonate sau cu diverse probleme. Ați înțeles, e un grup destinat iubitorilor de animale. Uneori, stăpâni nu la fel de responsabili încearcă să se descotorosească de cei mai buni prieteni tot aici pe grup. Vă imaginați comentariile acide lăsate de ceilalți utilizatori. Fondate sau nu, abandonurile sunt taxate imediat de cei care știu că un câine este adoptat pe viață.

Niciun motiv nu e suficient de bun pentru a lăsa în urmă animalul pe care până mai ieri îl considerai cel mai bun prieten. Un câine nu și-ar abandona niciodată omul dacă ar fi nevoit să își ia altă chirie, dacă ar pleca din țară sau dacă i s-ar mări familia. Un om în schimb nu se gândește prea mult înainte de a abandona sufletul care i-a fost credincios. Unii măcar se străduiesc să găsească pe grupuri alți stăpâni (mai) iubitori. Alții lasă animalele direct pe stradă.

Dacă ori de câte ori te uiți la un câine sau la o pisică pe stradă te gândești la cât de drăgălaș este, atunci nu adopta. Drăgălășenia nu durează și nu este prezentă mereu. Când va fi bătrân, când va face obrăznicii, când va lăsa păr în casă sau va face gălăgie noaptea târziu, animalul acela nu va mai fi drăgălaș. În schimb, dacă atunci când privești un animal în ochi și poți vedea în el sufletul bun al unui prieten care va fi mereu alături de tine, care va greși uneori, dar pe care îl vei ierta ca pe orice alt prieten, atunci ia-l acasă cu tine. Veți fi voi doi pentru tot restul vieții lui.

Theodora Ștefan

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută