Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Caravana Filmelor TIFF la Brașov. Vezi programul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Caravana Filmelor TIFF la Brașov. Vezi programul Share Caravana Filmelor TIFF la Brașov. Vezi programul


Ecranul uriaș al Caravanei TIFF va fi amplasat în Piața Sfatului, în perioada 18-20 august, iar participarea la proiecții va fi gratuită. Brașovenii vor putea vedea documentarul Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu), distins cu Premiul Publicului pentru film românesc la TIFF, ce vorbește despre salvarea – prin cultură – a exploatării miniere recent închise.

Povestea iubirii, noul film al lui Radu Mihăileanu, parțial filmat în România, cu vedete ca Derek Jacobi, Gemma Arterton, Sophie Nelisse și Eliot Gould în distribuție, va putea fi vizionat în aer liber, la lăsarea serii. Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss și tradus în peste 35 de limbi, filmul urmărește povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna.

Dalida (r. Lisa Azuelos), drama biografică bazată pe viaţa legendarei cântăreţe va încheia traseul caravanei TIFF în Brașov. În cariera sa, Dalida o lansat mai bine de 45 de albume de studio, plus o duzină de compilații. Printre cele mai cunoscute piese ale sale sunt „Parole”, „Je suis malade”, „Laissez-moi danser”, „Besame Mucho” și „Mourir sur scène”.

În total, oamenii din 15 orașe din România vor putea vedea o selecție a celor mai importante filme străine și românești, premiate la festivaluri internaționale.

 

PROGRAM

18 AUGUST 2017

ora 21.30 – PLANETA PETRILA

regizor: Andrei Dăscălescu

Piaţa Sfatului

 

19 AUGUST 2017

ora 21.30 – HISTORY OF LOVE

regizor: Radu Mihăileanu

Piaţa Sfatului

 

20 AUGUST 2017

ora 21.30 – DALIDA

regizor: Lisa Azuelos

Piaţa Sfatului

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută