Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Salut, Brașov! | Există ajutor dezinteresat?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut, Brașov! | Există ajutor dezinteresat? Share Salut, Brașov! | Există ajutor dezinteresat?


Azi e greu să crezi că cineva te poate ajuta gratuit, fără ca tu să nu-i rămâi dator, fără să existe un interes ascuns. Cu greu credem că oamenii pot fi buni și-atât. Teatrul Sică Alexandrescu a încheiat stagiunea cu o premieră care are ca subiect exact acest lucru: bunătatea necondiționată.

„20 de minute cu îngerul”, de Alexandr Vampilov, m-a atins pe suflet. M-a făcut să râd, să fiu dezgustată, să simt cum îmi tremură sufletul de tristeţe și mai apoi să simt iubirea. E atât de greu să crezi că cineva te poate ajuta pur și simplu, chiar dacă poate nu meriți? Da, e atât de greu încât cel care oferă ajutorul devine suspect. Mai repede poți avea încredere într-un hoț sau poate chiar într-un criminal decât în cineva care se oferă să facă bine. E prea ciudat ca o persoană să nu aibă niciun interes, atât de ciudat încât numai un înger ar fi în stare de o astfel de faptă bună. Mai ales dacă beneficiarul este o familie de bețivi ordinari pe care nimeni nu dă doi bani.

Demis Muraru a jucat formidabil „îngerul” din piesa rusească, iar Dan Cogălniceanu și Viorica Geantă Chelbea au demonstrat încă o dată că la Brașov se joacă teatru de calitate. Întregul joc actoricesc a fost excelent, experiența mea una memorabilă. Am părăsit teatrul cu gândul că în lume trebuie să existe ajutor dezinteresat! Altfel, ce rost ar mai avea toate?

În următoarea stagiune a Teatrului Sică Alexandrescu mergeți să vedeți spectacolul „20 de minute cu îngerul”, de Alexandr Vampilov, în regia lui Răzvan Marinescu. O să vă atingă sufletele.

Theodora Ștefan

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută