Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Carte | „Val şi Cetatea Sufletelor”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Carte | „Val şi Cetatea Sufletelor” Share Carte | „Val şi Cetatea Sufletelor”


După ce terminasem de tradus o carte grea, l-am întrebat pe V. Lorcenkov, unul din cei mai în vogă scriitori ruşi din generaţia de după Sorokin, ce merită tradus în ro din lit. ru pt. copii. Răspunsul lui m-a uimit, dar m-a şi bucurat, fiindcă scriitorul rus spunea că marea lit ru nu are un scriitor atît de bun ca Ion Creangă. Într-adevăr, Creangă a lăsat o moştenire mult prea valoroasă – poate şi din cauza asta scriitorii nu prea îndrăznesc să intre în terenul de joacă al literaturii pt copii. Dar din cînd în cînd tot apare cîte o cărticică deosebită, aşa cum e şi „Val şi cetatea sufletelor”, o poveste scrisă impecabil şi minunat ilustrată de Ana Alfianu. O poveste pentru toate vîrstele, de altfel. Pentru copii – o poveste captivantă, iniţiatică şi educativă, un ajutor perfect pentru părinţii care trebuie să explice copiilor de ce a dispărut bunicul sau bunica, de exemplu. Dar pentru maturi e o carte foarte frumoasă, al cărei personaj principal este… dorul. O carte despre puterea cuvintelor, muzicii, poeziei, liniştii, visului, dragostei, poveştilor. Cum ajunge Val în Cetatea Sufletelor şi ce vorbeşte cu bunicul său aflaţi dacă citiţi povestea asta cu putere neobişnuit de benefică. O lansăm pe 5 august la CenaKLUb Tiuk, ora 11:30, la Librăria Humanitas Bv!

Carte recomandată de Mihail Vakulovski, scriitor, traducător din literatura rusă, fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk! (www.tiuk.reea.net) şi al CenaKLUb-ului Tiuk.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută