Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Ioana Deac

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Ioana Deac Share Chestionar de #Sibiu – Ioana Deac


Ioana a ajuns să-și îndrăgească orașul abia după ce s-a reîntors după o lipsă de câțiva ani. Proiectele în domeniul reabilitării centrului istoric, al dezvoltării urbane și al event management-ului în care s-a implicat odată cu perioada de remodelare și redefinire a urbei, au făcut-o să poată redescoperi și percepe cu alți ochi Sibiul. De atunci pe plan profesional a descoperit și alte domenii, cel mai recent, cel al IT-ului.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru că orașul acesta are ceva special în sensul că este un loc de întâlnire între oameni. Aici se leagă prietenii care țin o viață, chiar dacă unii sau alții pleacă la un moment dat.

 

3 LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Tot centrul istoric cu Orașul de Sus și Orașul de Jos, Muzeul satului și parcul Sub Arini.

 

CEA MAI BUNĂ CAFEA ÎN ORAȘ O BEI La Sibio, la Stravagante, la Arhiva de cafea si ceai sau în zilele cu dor de lapte – la Hug the Mug.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Festivalul de film documentar ASTRA Film Festival.

 

UN EVENIMENT MIȘTO, DAR CARE NU E SUFICIENT DE BINE PROMOVAT Nu stiu cu siguranță dacă nu e suficient de bine promovat, însă fiind încă un festival foarte tânăr al Sibiului, merită o cât mai bună și mai amplă promovare – Sibiu Street Art Festival. E un festival care lasă în urmă ceva „palpabil“, ceva ce bucură ochiul și sufletul.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Terasa de pe noua clădire a Bibliotecii Astra. Nu se poate vedea chiar tot orașul de aici, însă perspectiva este fermecătoare.

 

O CASĂ – MONUMENT ISTORIC LA CARE VISEZI Casa Böbel, str. Avram Iancu nr.16, cea mai veche casă de locuit din Sibiu.

 

BARURI, PUB-URI, CAFENELE, RESTAURANTE, PIZZERII, TERASE PE CARE LE FRECVENTEZI Cafenelele preferate le-am enumerat mai sus, iar restaurantele preferate sunt Syndicat Gourmet, Capsicum, La Cuptor și Lili‘s.

 

UN MOMENT ÎN CARE TE-AI SIMȚIT TURISTĂ ÎN SIBIU Acum doi ani în preajma sărbătorilor de iarnă – Sibiul era atât de plin de turiști, încât aproape nu îl mai recunoșteam și pot spune că m-am simțit puțin străină în propriul oraș.

 

CE TE-A FĂCUT ULTIMA DATĂ SĂ ZÂMBEȘTI SINGURĂ PE STRADĂ Zâmbesc adesea pe stradă, nu neapărat singură pentru că îmi place să îi privesc pe oameni cu deschidere si mă suprind adesea zâmbindu-le. Ultima oară când am zâmbit larg a fost când în grabă mare spre serviciu am văzut la oarecare distanță un mic fox terrier care sărea la mare înălțime spre clanța unei porți. La o jumătate de oră citesc pe facebook că o prietenă l-a găsit pe cățelul pierdut și l-a adoptat.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Arhitectura, străduțele cu fler medieval, însă și atmosfera care se creează prin evenimentele culturale mai deosebite.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Mai multă deschidere din multe puncte de vedere, chiar dacă în ultimii ani s-a schimbat foarte mult. Per ansamblu însă simt uneori că își păstrează multe din caracteristicile unei cetăți care simte nevoia să se “apere“.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută