Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

FREE IN BRAȘOV | Concerte și spectacole în weekend

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii FREE IN BRAȘOV | Concerte și spectacole în weekend Share FREE IN BRAȘOV | Concerte și spectacole în weekend


A început perioada festivalurilor în aer liber, a concertelor și proiecțiilor de film sub clar de lună. Îți prezentăm evenimentele la care te poți distra gratis în weekend-ul 7-8 iulie.

Filme în Piața Sfatului

Brașovenii vor vedea două filme în aer liber, începând de la ora 21:30, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Vineri va fi proiectat filmul TONI ERDMANN, în regia lui Maren Ade, ce a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2017, sâmbătă poți vedea filmul MOONLIGHT, câștigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, iar duminică e în program VIAȚA MEA DE DOVLECEL, în regia lui Claude Barras, film nominalizat la Oscar în 2017 pentru Cel mai bun lungmetraj de animație.

Festivalul Internațional de folclor „Garofița Pietrei Craiului”

La cea de-a XI-a ediţie vor participa ansambluri de dansuri din Polonia, Grecia, Serbia, Bosnia-Herţegovina și Bulgaria. Vineri, 7 iulie, ora 18:00, spectacolul va avea loc în Piaţa Republicii din Făgăraș, urmând ca sâmbăta, 8 iulie, ansamblurile invitate să susţină un spectacol şi la Cetatea Prejmer. Duminică este ziua dedicată braşovenilor, când va avea loc parada costumelor populare şi spectacolul de gală, în Piaţa Sfatului, de la ora 18:00.

Pe lângă ansamblurile internaţionale, la spectacolul de gală vor participa şi Ansamblurile Poieniţa, Buzavirag şi Korona, ale Centrului Cultural Redută. Spectacolul de gală va fi deschis cu un recital al unuia din cei mai îndrăgiţi artişti ai muzicii populare, Dinu Iancu Salajanu, alături de Ansamblul Instrumental „Țara Silvaniei”.

Festivalul Promenadelor Brașovului

Timp de 15 zile, în perioada 8 – 22 iulie 2017, Brașovul își va dezvălui creativitatea, istoria și efervescența printr-un Festival inedit în peisajul românesc care își propune să revitalizeze promenadele istorice și mult mai mult de atât. Vor avea loc ateliere interactive, concerte jazz, rock, fanfară, tururi ghidate, proiecții, reconstituiri istorice, expoziții și multe alte surprize.

Vezi programul de sâmbătă AICI și pe cel de duminică AICI.

Concerte de muzică clasică în Piața Sfatului

Filarmonica Brașov va susține un concert estival modern în Piața Sfatului, pe 7 iulie, ora 19:00. Artiștii vor interpreta celebre partituri din filme cunoscute dar și hituri ale anilor trecuți. Solista Anca Pârlea va urca pe scană.

Sâmbătă, 8 iulie 2017, de la ora 19.00, în Piața Sfatului, Opera Brașov vă invită la Concert, în închiderea stagiunii 2016 – 2017. Va fi prezentat spectacolul „Bal mascat” de G. Verdi, următoarea premieră a Operei Brașov, programată a fi pusă în scenă în toamna acestui an, dar și alte opere de referință din istoria muzicii.

C’Art Fest, ediția a IV-a

În intervalul 9-16 iulie 2017, la Cristian, în județul Brașov, se desfășoară Cristian International Art Festival – C’Art Fest, un eveniment de proporții ce însumează 80 de ore de spectacol, adică 40 de evenimente de teatru/film, muzică/dans, stradă/expo și carte.

Duminică, începând cu ora 19.00, Barbarossa Samba Group vor parcurge strada Teilor alături de invitați și spectatori, pornind de la Dealul Bisericuţei și ajungând în Piațeta Cristian, acolo unde seara continuă cu Pukima, step cu Adrian Strâmtu și concertul lui Gheorghe Zamfir, susținut alături de Taraful Frații Cazanoi.

Festivalul Musica Barcensis

Sâmbătă, 8 iulie, orele 10:00 se va organiza o excursie în Țara Bârsei – Pe urmele organistului Michael Schuster în zona Rupea.

Duminică, 9 iulie, la Biserica evanghelică Sf. Bartolomeu, ora 19:00 ne va încânta Grundmann Quartett din Germania.

Sport

Caravana Mișcarea face bine va ajunge în Brașov. Pe 8 iulie, în Piața Sfatului va avea loc Cea mai mare oră de sport, ediția a VII-a. Vor fi 12 ore de clase de fitness cu cei mai buni instructori din țară și din străinătate. Vor fi amenajate zone de football shooting gate și tenis de masă.

Lecturi în aer liber

Duminică, 9 iulie 2017, între orele 11.00 -13.00  vom avea parte de Lecturi în are liber la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”. Tema întâlnirii: Mai citim ziare şi reviste? Participanții vor vedea și o animaţie cu personajul istoric George Bariţiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută