Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

80 de ore de spectacol la C’Art Fest

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 80 de ore de spectacol la C’Art Fest Share 80 de ore de spectacol la C’Art Fest


În intervalul 9-16 iulie 2017, la Cristian, în județul Brașov, se desfășoară Cristian International Art Festival – C’Art Fest, un eveniment de proporții ce însumează 80 de ore de spectacol, adică 40 de evenimente de teatru/film, muzică/dans, stradă/expo și carte.

Sunt nume mari invitate și anul acesta, la cea de-a IV-a ediție a festivalului: Grigore Leșe și Zoli Toth Project, Gheorghe Zamfir și Taraful Frații Cazanoi, Moonlight Breakfast, Oana Pellea, Claudia Duarte, Florin Piersic Jr., „Dragostea durează trei ani” – regia Chris Simion, Fanfare Ciocârlia, scriitorii Ana Barton, Iulian Tănase, Radu Vancu, Florin Iaru. Și mulți, mulți alții, astfel încât festivalul să dubleze numărul de spectatori față de cei din 2016, așa cum speră organizatorii.

Este un festival dedicat artei și culturii la care intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și la care vor participa, cu siguranță, nu doar localnici și brașoveni, ci și iubitori de cultură veniți de peste tot din țară pentru a se bucura de atmosferă, de locurile alese pentru desfășurarea evenimentelor – toate încărcate de istorie și pline de semnificații, cum sunt Sala Mare, Biserica Evanghelică Fortificată, Piațeta și Biserica Ortodoxă Veche.

Astfel, și în acest an, autoritățile locale suțin cultura, alocând fonduri, identificând spații potrivite evenimentelor și încurajând orice demers ce vizează sfera culturală. 1 la sută din bugetul Cristianului merge, așadar, către cultură.

Evenimentele culturale nu se rezumă la C’Art Fest, ci continuă pe durata întregii veri: între 9-16 iulie va avea loc festivalul de cultură; între 4-15 august are loc Jamboreea (activități, ateliere și trasee pentru toți cercetașii din România), iar pe 2-3 septembrie se vor serba Zilele Cristianului.

Florin Coșuleț: „Buricul cultural al țării se va muta la Cristian în perioada 9-16 iulie. A fost greu să organizăm, dar frumos. Atâta timp cât se întâlnesc oameni care doresc ceva pentru ceilalți și pentru bucuria lor sufletească, lucrurile sunt complicate, dar nu grele.”

Alexandru Crețu: Noutățile sunt multe, avem 8 zile pline de artă și cultură. Anul acesta ne propunem să dublăm numărul de vizitatori, C’artfest crește de la o ediție la alta și ne dorim să îl ducem cât se poate de sus”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută