Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Dirijorul japonez Daisuke Soga, pe scena Filarmonicii Braşov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dirijorul japonez Daisuke Soga, pe scena Filarmonicii Braşov Share Dirijorul japonez Daisuke Soga, pe scena Filarmonicii Braşov


Joi, 22 iunie, de la ora 19.00, la Sala Patria va avea loc un concert simfonic extraordinar sub bagheta dirijorului Daisuke Soga (Japonia), care colaborează de peste un sfert de veac cu orchestra Filarmonicii Braşov. Alături de acesta pe scena Filarmonicii va fi soprana japonează Yui Takahashi. În program: W. A.  Mozart  –  Mica serenadă, W. A.  Mozart  –  Aria de concert „Mia speranza adorata!”, G.  Rossini  – Uvertura  „Bărbierul din Sevilla”; G.  Rossini  –  Aria „Una voce poco fa” din „Bărbierul din Sevilla”, precum și Simfonia a VIII – a  „Neterminată” a lui Fr.  Schubert .

Dirijorul japonez Daisuke Soga s-a născut la  Osaka, şi a beneficiat de o atentă educaţie muzicală, studiind în particular pianul, clarinetul şi contrabasul. Între anii 1984 – 1987 urmează Academia „Toho – Gakuen” din Tokio, la clasa de contrabas şi dirijat, apoi Academia de Muzică „Ciprian   Porumbescu” din Bucureşti, unde studiază contrabasul cu renumitul profesor Ion Cheptea. După ani de studiu la diverse cursuri de măiestrie şi îndrumat de muzicieni reputaţi ca: Bernard Haitink, Giuseppe Sinopoli, Ilya Musin, Uros Lajovic, Seiji Ozawa, Masahiko Tanaka, Tadashi Mori, în noiembrie 1990, Daisuke Soga a fost invitatul Filarmonicii din Braşov.

A câştigat numeroase premii şi a colaborat cu multe orchestre din Japonia, Europa şi America de Sud. Este invitat să predea la festivaluri de muzică şi cursuri de masterat, şi să facă parte din juriului diferitelor concursuri de dirijat. Legătura dintre Soga şi România este deosebit de puternică, dirijează în mod regulat Filarmonica „George Enescu” din   Bucureşti, Orchestra Naţională Radio România, şi Filarmonica Braşov. În 2013, Soga a fost invitat să dirijeze Concertul de Inaugurare a noului sediu al Filarmonicii din Braşov Sala Patria. Este Cetăţean de onoare al oraşului Braşov şi al oraşului Londrina din Brazilia. Recent, Soga a devenit şi un compozitor de succes.

Lucrările sale au fost interpretate în Japonia, Italia, România, Statele Unite ale Americii şi Brazilia. A realizat înregistrări la casa de discuri Delta Classics. Pentru  a sprijini efortul de   recuperare de la marele cutremurul din Estul Japoniei, Soga a iniţiat un proiect la nivel internaţional. În cadrul proiectului, s-au atribuit instrumente muzicale şcolilor primare din zona afectată şi sunt în derulare multe alte activităţi.

Preț bilete: – 30 – 50 lei, preț întreg

– 15 – 20 lei, preț redus pentru elevi, studenţi şi pensionari

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.