Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

Comedia „Prins în plasă” revine pe scena brașoveană

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Comedia „Prins în plasă” revine pe scena brașoveană Share Comedia „Prins în plasă” revine pe scena brașoveană


A doua premieră a stagiunii teatrale 2016-2017 propusă de către actorii Teatrului Sică Alexandrescu este spectacolul bulevardier modern „Prins în plasă” de Ray Cooney, ce a deschis cea de-a cincea ediție a festivalului Săptămâna Comediei. 

Piesa va fi pusă în scenă miercuri 24 mai 2017, ora 19, la Sala Mare a teatrului.

" "

„Prins în plasă” sau „Run for Your Wife” este o comedie teatrală a dramaturgului britanic Ray Cooney, apărută în 1983. Ray Cooney este unul dintre cei mai apreciați creatori de comedii bulevardiere moderne, care își realizează eroii și ipostazele în care îi pune cu precizia și minuțiozitatea unui ceasornicar. Fiecare personaj are un destin logic, nebunesc și tragic în același timp.

„Râs cu mare poftă”

Punerea în scenă a regizorului Cristian Ioan suprinde cu mare finețe atât comicul de situație creat de Cooney, dar și pe cel de limbaj, astfel că ar fi păcat ca publicul brașovean să rateze un astfel de spectacol. „«Prins în plasă» este o comedie atât de bine scrisă încât ar trebui să muncești foarte mult ca să o strici. Nu-i vorba de zâmbete aici, ci de râs cu mare poftă! Nu se va zâmbi subțire. Se va râde în hohote. Două ore, spectatorii vor avea ocazia să uite de absolut tot ce înseamnă mici sau mari probleme. Să vină pentru că este sănătos și benefic pentru orice om să râdă în hohote. Nu este un spectacol cu care o să luăm premiul UNITER, însă e un spectacol care va fi extrem de bine primit de public”, mărturisește regizorul Cristian Ioan.

Infidelitatea bărbaților povestită cu mult umor

Brintanicii sunt cunoscuți pentru umorul sec, însă se pare că scriitorul Ray Cooney a reușit să surprindă infidelitatea unui bărbat cu foarte mult umor spumos.

Comedia este despre un șofer de taxi din Londra, John Smith, bigam, cu două vieți și un program foarte precis pentru a jongla cu cele două soții, o nevastă în casa din Streatham și o altă soție în Wimbledon. Piesa are un ritm alert, totul se desfășoară între minciuni și înselăciune, de situații imposibile cu efect comic, de scene nebunești care nu știi cum se vor sfârși.

Prețurile biletelor pentru spectacolele este de 35 lei (preț întreg) și 18 lei (preț redus pentru elevi, studenți și pensionari).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută