Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

FREE ÎN BRAȘOV | Gratis la Zilele orașului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii FREE ÎN BRAȘOV | Gratis la Zilele orașului Share FREE ÎN BRAȘOV | Gratis la Zilele orașului


Concerte în Piața Sfatului

În weekend-ul 28-30 aprilie orașul este în sărbătoare. În Piața Sfatului va fi montată scana pe care vor urca artiști români în cele trei zile de sărbătoare.

Vineri va fi „seara șlagărelor”, destinată seniorilor și vor cânta Oana Sârbu, Mihai Constantinescu și Corina Chiriac. Sâmbătă, la „seara tinerilor”, vor concerta Carla’s Dream, Matteo, Conexiuni şi Trupa Coco, începând cu ora 19:00, iar duminică va fi „ziua muzicii populare”. De la ora 11.30, elevii de la Şcoala Populară de Artă vor susține un concert, iar la ora 18.30 pe scenă vor urca ansambluri de dansuri româneşti, maghiare, germane şi elene. Apoi, brașovenii sunt invitați să îi asculte pe Daniela Condurache și Nicolae Furdui Iancu.

 

Parada Junilor

Duminică Junii coboară din Șchei pe str. Mureșenilor până la Bdul. Eroilor, trec de Poarta Șchei, îndreptându-se spre Pietrele lui Solomon. Aici se ține petrecerea tradițională, grătarele încep să sfârâie și paharele să se golească. Parada începe la ora 11:00.

 

Expoziții

În weekend-ul 28-30 aprilie vei putea vizita gratuit expozițiile permanente ale Muzeului Casa Mureșenilor, dar și expoziția temporară Muzeul Jucăriilor. De asemenea, la Poarta Ecaterina vor fi prezentate personalități ale Brașovului, din cadrul proiectului „Istoria la persoana întâi”.

În toate cele trei zile de sărbătoare braşovenii şi turiştii vor putea intra gratuit la Muzeul Judeţean de Istorie, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă şi Muzeul Casa Mureşenilor.

 

Filme în Piața Enescu

Cinefilii brașoveni vor putea vedea scurtmetraje germane și filme de lungmetraj, în aer liber, pe un ecran ce va fi montat în Piața Enescu.

Centrul Cultural German din Brașov va organiza VINERI, începând cu ora 20:00, o proiecție de scurtmetraje germane din cadrul SHORT EXPORT 2016.

Și Cinemateca Patria Brașov vă invită la 2 filme speciale, proiectate în Piața Enescu, în cadrul Zilelor Brașovului.

SÂMBĂTĂ, 29 aprilie, ora 20.00 – SEARA DOC AND ROLL

Documentarul Freddie Mercury – The Great Pretender (SUA, 2012)

DUMINICĂ, 30 aprilie, ora 20.00 – SEARA LOVE STORY FESTIVAL

Filmul Love Story (SUA, 1970), regia Arthur Hiller, cu Ali MacGraw și Ryan O’Neal

 

AMURAL la Zilele Brașovului

Asociaţia Amural va prezenta zilnic, începând cu ora 19.30, un spectacol de video-mapping, la corpul T al Universităţii Transilvania şi la Poarta Şchei.

 

Activități în Parcul Nicolae Titulescu

Pe parcursul celor trei zile de festival, vor fi organizate o serie de evenimente sportive şi artistice, pentru copii şi adulţi.

 

Ateliere la Biblioteca Județeană George Barițiu

Vineri, orele 12.00-16.00: „Citeşte o poveste” –  atelier de lecturi publice de povești, cunoscute și mai puțin cunoscute, din întreaga lume, dar și de pe meridianele Brașovului.

Sâmbătă, ora 8.00-12.00:  Sediul central, etaj I – Şezătoare la Braşov – întâlnire cu tradiția și arta meșteșugului practicat de cunoscătoare și iubitoare ale obiceiurilor vechi.

Sâmbătă, ora 10.00-13.00:  spațiul din  faţa Bibliotecii- Jocuri tradiţionale pentru copii din Braşov şi Ţara Barsei- jocuri tradiţionale din patrimoniul imaterial ale Braşovului, jocuri de altă dată, jocuri din copilărie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută