Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

RECENZIE | Cafeaua HUGO HIRO – mod de preparare ingenios pentru un gust banal

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii RECENZIE | Cafeaua HUGO HIRO – mod de preparare ingenios pentru un gust banal Share RECENZIE | Cafeaua HUGO HIRO – mod de preparare ingenios pentru un gust banal


De curând s-a deschis în Brașov o cafenea cu specific steampunk, unde am aflat că poți bea o cafea specială, HUGO HIRO brewed coffee. Ne-am decis să o testăm și să-ți povestim cât de bună și unică este de fapt.

Să începem cu descrierea locației. Mr. HUGO atrage prin design-ul steampunk. Este o cafeanea micuță, cu 6 mese, unde nu poți avea mare intimitate, dar locul e numai bun o întrunire cu gașca. Și am ales acest termen pentru că locul e destinat tinerilor, adolescenților chiar. Am stat aproximativ o oră în cafenea, iar în acest timp clienţii care au intrat aveau o medie de vârstă de 20 de ani, hipsteri cu blugii mulați și gleznele pe afară. 🙂 Era de așteptat ca într-o astfel de cafenea și publicul să fie unul fashionist.

Să trecem la cafea! Am comandat HUGO HIRO, o cafea cu un mod de preparare inedit, complicat chiar. Când barista a început să scoată eprubetele, am spus „WOW, ce tare!” Întregul procedeu e uimitor, așa cum poți vedea în VIDEO-ul postat pe facebook. După 5 minute, cafeaua a fost gata, am adăugat două pliculețe de zahăr și am gustat. Dar extazul pe care l-am simțit când am urmărit prepararea a lipsit când am gustat.

HUGO HIRO nu e cu nimic mai specială decât un V60 sau o cafea la filtru preparată poate chiar acasă. Când asiști la un mod de preparare atât de complicat și interesant, ai așteptări mari și în privința gustului. HUGO HIRO e o cafea bună, tare, aromată, dar banală dacă e să o compari cu felul în care e făcută.

Prețul este 12 lei, servirea e O.K. Și gustul e bun, dar nu la fel de surprinzător precum procedeul de preparare. Îți recomand să nu ai așteptări prea mari dacă vei încerca această cafea. E însă perfectă pentru un video pe Instagram sau Facebook.

Theodora Ștefan

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută