Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Mihail Vakulovski | Un copilozaur spune:

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mihail Vakulovski | Un copilozaur spune: Share Mihail Vakulovski | Un copilozaur spune:


Tati, pot să te întreb ceva?… Hai, tati, să nu zici că nu-mi cumperi cartea asta! Da, „Întrebări mari de la cei mici… la care răspund nişte oameni foarte importanţi”. Mulţumesc, tati! Tati, îți pun o întrebare… sau e prea greu pentru tine? Cum au învățat oamenii să scrie? Cine a fost primul artist din lume? Cine a scris prima carte și de ce folosim bani? Lui Alexandru cel Mare îi plăceau broaștele? Apa de ce e udă? De ce nu trăim veșnic? Dacă universul a apărut din nimic, cum de a devenit totuși ceva? De ce numai oamenii mari hotărăsc ce-i de făcut? E bine să mănînci rîme? Cum aș arăta dacă n-aș avea schelet? De unde vine vîntul? Ce este în interiorul pămîntului? Se poate ca o albină să înţepe altă albină? Cine a dat nume oraşelor? Cine a fost primul om care a avut animal de companie? De ce rag leii, iar elefanții de ce au trompă? De ce făceau copiii munci atît de grele în epoca victoriană? Cum mă controlează creierul pe mine? De ce trece timpul încet atunci cînd vrei să treacă repede? Cum intră bulele de gaz în băuturile acidulate? Din ce e făcut curcubeul? Cum se îndrăgostesc oamenii? De ce pot să facă fetele copii, iar băieții nu? Tati, vreau şi eu un frăţior. Tati, de ce să mai tac? Tati, da’ copiii cum se fac?

Mihail Vakulovski, scriitor, traducător din literatura rusă, fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk! (www.tiuk.reea.net) şi al CenaKLUb-ului Tiuk.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută