Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

LIKE / DISLIKE | Ce ne place și ce nu, la traficul din Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii LIKE / DISLIKE | Ce ne place și ce nu, la traficul din Brașov Share LIKE / DISLIKE | Ce ne place și ce nu, la traficul din Brașov


De câteva zile am auzit circulând printre brașoveni vorba: „cele mai bune cauciucuri de vară sunt cele de iarnă”. Vremea imprevizibilă și vara prea scurtă de la poalele Tâmpei dă mereu bătaie de cap șoferilor. Astfel, ne-am gândit la părțile bune și la cele enervante ale traficului rutier din Brașov. Poți să-ți spui și tu părerea pe facebook și pe site.

 

LIKE

Ne place că poți ajunge destul de repede și ușor dintr-un capăt în celălalt al orașului. Brașovul e destul de mic și rareori poți spune că ai rămas blocat în trafic. Scuza aceasta nu prea merge la noi. Ambuteiajele sunt o raritate, la fel și polițiștii care dirijează.

Ne plac semafoarele inteligente. Sunt benefice atât șoferilor, care nu trebuie să oprească la trecere când nu e nimeni care să traverseze, cât și pietonilor. Cu ajutorul acestora traficul este fluent.

Ne plac și limitatoarele de viteză montate la trecerile de pietoni. Știm că unii șoferi nu le suportă, dar acestea oferă siguranță pietonilor. E mai bine să-ți rupi mașina-n două dacă ai fost neatent și n-ai observat că e trecere de pietoni decât să rănești sau să iei viața cuiva.

Ne plac benzile destinate bicicliștilor, pistele și semafoarele pentru cei care preferă să pedaleze pentru sănătatea lor și a celor din jur. Admitem că mai e lucrat la acest capitol, că pistele sunt insuficiente și așteptăm ziua în care Brașovul va deveni un oraș verde și la acest capitol al transportului pe două roți.

 

DISLIKE

Nu ne place că șoferii devin agitați și nervoși în zilele ploioase. Traficul se îngreunează, calmitatea dispare și accidentele devin inevitabile. Ca pieton, într-o zi ploioasă ai șanse mult mai mici să traversezi, deși ești ud și vai de tine. Prea puțini șoferi opresc, deși ei stau la căldură, feriți de stropii reci și de vânt.

Nu ne plac șoferii care „o calcă” fără rost, merg haotic de pe o bandă pe alta, nu se încadrează corect la ieșirea din giratoriu și staționează aiurea încurcând tot traficul. Pe scurt, nu ne plac șoferii indisciplinați, care au impresia că toată strada este a lor. Un mare dislike pentru ei!

Nu ne plac nici pietonii indisciplinați. Cei care trec strada prin loc nepermis și sperie șoferii, cei care „se aruncă” pe trecere considerând că locul acela e sfânt și le oferă trecerea în siguranță, cei care nu ridică nasul din telefon când traversează. Totuși pe ei îi putem ierta mai ușor pentru că nu sunt protejați de o carcasă metalică.

Nu ne plac șoferii care fac drifturi, liniuțe, nici cei care conduc motoare și le turează la maximum ca să le arate puterea. Șoseaua nu este traseu de curse! Nimeni nu trebuie să demonstreze nimic în afară de faptul că este șofer bun, cu respect și bun simț.

 

Ție ce îți place și ce nu agreezi la traficul din Brașov? Comentează pe zilesinopti.ro sau pe pagina de facebook Zile și Nopți Brașov.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută