Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Salut, Brașov! | Magia cea de toate zilele

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut, Brașov! | Magia cea de toate zilele Share Salut, Brașov! | Magia cea de toate zilele


E o perioadă a tradițiilor și superstițiilor. De Paște am respectat anumite datini adânc înrădăcinate în conștiința noastră, acum urmează altele specifice brașovenilor. Da, mă refer la obiceiurile Junilor, vechi de sute de ani, bazate pe credințe păgâne, deloc ancorate în realitate. Dar brașovenii le păstrează și se mândresc cu ele, și bine fac. Pentru că, deși aceste tradiții nu se mai potrivesc deloc cu vremurile de azi și ne propun să credem în magie și forțe superioare, ele confirmă identitatea noastră.

Nu mai credem astăzi că busuiocul ajută fetele să-și viseze ursitul spre exemplu, dar unele fete tot pun firul luat de la popă sub pernă, de dragul tradiției. În dimineața Paștelui eu m-am spălat pe față cu apa înroșită de oul lăsat de cu seară într-o cană împreună cu un bănuț ca să fiu frumoasă tot restul anului. Normal că nu cred că apa cu vopsea are vreo forță, dar tradiția aceasta, ca toate celelalte, face ca sărbătoarea să aibă ceva magic în ea.

Avem nevoie de magie în fiecare zi, poate tocmai de aceea ne plac filmele cu supereroi. O superstiţie, o datină veche, o poveste mistică sau un film cu personaje înzestrate cu puteri supranaturale dau sclipire magică zilelor obișnuite. De aceea nu vrem, și nici nu trebuie să renunțăm la tradiție.

Theodora Ștefan

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută