Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

4 evenimente speciale la Cinemateca Patria în aprilie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 4 evenimente speciale la Cinemateca Patria în aprilie Share 4 evenimente speciale la Cinemateca Patria în aprilie


Luna aprilie este plină de surprize pentru cinefilii care vor alege să meargă la Cinemateca Patria. Cunoscutul actor Jack Nicholson împlinește pe 22 aprilie 80 de ani, iar cu această ocazie au fost puse în program 8 dintre cele mai bune filme în care a jucat, cum ar fi „Vorbe de alint/Terms of Endearment” (SUA, 1983), premiat cu 5 Oscaruri sau „Poștașul sună întotdeauna de două ori/The Postman Always Rings Twice” (SUA, 1981). La toate filmele cu Jack Nicholson intrarea este gratuită.

În așteptarea sărbătorilor de Paște vei putea vedea 9 filme cu tematică religioasă sau socială. Pe 3 aprilie, la Cinemateca Patria va fi proiectat filmul „I, Daniel Blake” (Anglia, 2016), câștigător al premiului Palme d’Or și Premiului juriului Ecumenic la festivalul de la Cannes 2016. Pe 10 aprilie, este programat un film rusesc controversat, premiat de asemenea la Cannes anul trecut – „(M)ucenicul”. La cele două filme ce vor rula în premieră la Cinemateca Patria biletele costă 10 lei. Clasicele „The Last Temptation of Christ” (SUA, 1988) sau „Jesus Christ Superstar” (SUA, 1973) nu vor lipsi din programul special de Paște.

În perioada 7-9 aprilie se va desfășura Festivalul de film francez și german, unde cinefilii vor putea vedea gratuit alte 8 filme – documentare, comedii, drame şi filme pentru copii care au ca temă tehnica modernă, iubirea, prietenia, integritatea, supravieţuirea. Toate filmele au subtitrare în limba română.

În perioada 21-23 aprilie, în cadrul Zilelor Brașovului, vei putea vedea o retrospectivă In Memoriam Radu Gabrea. 5 dintre filmele regretatului regizor vor fi proiectate la Cinematecă, iar invitați speciali vor vorbi cu publicul despre creațiile sale cinematografice. „Dincolo de nisipuri” și „Prea mic pentru un război atât de mare” fac parte din program. Intrarea va fi gratuită.

Vezi programul săptămânal al filmelor proiectate la Cinemateca Patria pe site-ul oficial cinematecapatria.ro și pe pagina de facebook Cinemateca Patria.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.