Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

Zilele filmului german şi francez

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Zilele filmului german şi francez Share Zilele filmului german şi francez


Centrul Cultural German Braşov şi Alianţa Franceză Braşov vă invită la Zilele filmului german şi francez, între 7 şi 9 aprilie, la Cinemateca Patria.

În cadrul ediţiei din acest an veţi putea urmări filme documentare, comedii, drame şi filme pentru copii care au ca temă tehnica modernă, iubirea, prietenia, integritatea, supravieţuirea.
Toate filmele au subtitrare în limba română.

7.04.2017

ora 18:00 – 38 de martori, FR, 104 min., 2011, dramă, vârsta min. 14 ani

Regia: Lucas Belvaux

2 premii și 7 nominalizări la diverse festivaluri

În orașul Le Havre, o tânără este  găsită înjunghiată. Poliția începe ancheta: crima a avut loc noaptea, toți locuitorii de pe acea stradă dormeau … niciun martor. Până în ziua în care Pierre decide să spargă tăcerea. În timp ce soția lui era plecată într-o călătorie de afaceri în acea noapte, el a auzit totuși ceva…

 

ora 20:00 – Phoenix, DE, 98 min., 2014, dramă, vârsta min. 12 ani

Regia: Christian Petzold

Film Award in Gold la German Film Awards 2015

Imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, evreica Nelly se întoarce în Germania, marcată de severele răni faciale pe care le-a dobândit în lagărul de concentrare. Fostul ei soţ, Johnny, nu ştie că ea a supravieţuit. Nelly îl caută, deşi el a dat-o odată pe mâna naziştilor, cel puţin aşa consideră prietena ei, Lene. Johnny nu o va recunoaşte; el percepe doar o asemănare pronunţată, de care doreşte să se folosească: Nelly ar trebui să joace rolul soţiei sale, pentru ca el să pună mâna pe averea presupusei moarte. Phoenix spune povestea unei întoarceri imposibile şi a unei identităţi pierdute pentru totdeauna.

 

8.04.2017

ora 11:00 – Rico, Oskar şi umbrele misterioase, DE, 96 Min., 2014, comedie – film pt. copii, vârsta min. 8 ani

Regia: Neele Vollmar

Film Award in Gold la German Film Awards 2015/ Bavarian Film Award 2014 – cel mai bun film pt. copii

Micul Rico, care se descrie pe sine ca fiind „special”, locuieşte în Berlin-Kreuzberg cu mama sa, care nu are prea mult timp pentru el. Singurătatea sa se schimbă atunci când îl întâlneşte pe supradotatul Oskar. Prietenia va fi supusă unei prime probe, când Oskar nu apare la întâlnirea stabilită. Rico află că noul său prieten a fost răpit şi reuşeşte să-l elibereze, iar apoi să-l demaşte pe făptaş. Prin adaptarea bestseller-ului “Rico, Oskar und die Tieferschatten” a rezultat un film pentru copii plin de empatie şi aventură totodată, cu doi actori delicioşi în rolurile principale.

 

ora 17:00  – Surorile iubite, DE, 134 Min., 2014, dramă, vârsta min. 14 ani – proiecţia are loc la Centrul Cultural German, Str. Lungă 31

Regia: Dominik Graf

Film Award in Gold la German Film Awards 2015/ Bavarian Film Award 2014

1788: Charlotte von Lengefeld, fiica unei familii nobile sărăcite din Turingia, s-a întors din Weimar în oraşul natal Rudolstadt, spre bucuria surorii sale, Caroline von Beulitz, care duce o căsnicie nefericită. Cândva, cele două surori şi-au jurat să împartă totul una cu cealaltă. Când apare Friedrich Schiller în Rudolstadt, fiind exilat din Württemberg, ele iau în serios acest jurământ. Încep un „ménage à trois“, care profită chiar şi de pe urma căsătoriei lui Charlotte cu poetul. Totuşi, această schemă de viaţă se dovedeşte fragilă. Filmul lui Dominik Graf este un amestec de fapte reale şi ficţiuni; utopia privată se concretizează la fel de greu precum cea politică din fundal – Revoluţia franceză.  

  

9.04.2017

ora 11:00 – Motanul rabinului, FR, 100 Min., 2010 – animaţie pt. copii, vârsta min. 10 ani

Regia: Joann Sfar, Antoine Delesvaux

César Awards, 2012/ Premiul de cristal la Annecy International Animated Film Festival 2011

Alger, anii 1920. Rabinul Sfar locuiește împreună cu fata sa Zlabya, cu un papagal gălăgios și un motan răutăcios, vorbăreț și mincinos. Stăpânul ar vrea să scape de animalul cu păr scurt  însă acesta, înnebunit după Zlabya, este în stare de orice pentru a rămâne lângă ea… chiar și să se supună legilor.

Drumul său se va intersecta cu cel al unui pictor idealist rus, aflat în căutarea Ierusalimului imaginar în care ar trăi evrei negri…

 

ora 15:00 – Puicuțele, FR, 90 Min., 2013, comedie, vârsta min. 14 ani

Regia: Mona Achache

4 nominalizari la diverse festivaluri

Marie descoperă că la vârsta sa celibatul este repede perceput ca o meteahnă suspectă. Luminată de prietenii noi, ea va învăța să-și schimbe punctul de vedere și să-și considere celibatul ca o șansă din care ar putea să iasă mai puternică, și într-un final, pregătită să fie fericită.

 

ora 17:00 – Adio Berthe: înmormântarea bunicii, FR, 100 Min., 2012, comedie dramatică, vârsta min. 12 ani

Regia: Bruno Podalydès

10 nominalizări la diverse festivaluri

În 2013 nominalizare – premiul César pentru cel mai bun scenariu original

Bunica a murit. Berthe nu mai este. Armand își uitase «un pic» bunica… Farmacist, el lucrează împreună cu soția sa Hélène în Chatou. Într-un sertar cu medicamente, Armand își ascunde accesoriile de magie, deoarece  pregătește în secret un număr pentru aniversarea fetei… amantei sale, Alix. Care e locul lui mémé în toată această poveste?? Va fi îngropată sau incinerată? Cine era Berthe?

 

ora 19:00 – Netwars, DE, 53 Min., 2015, film documentar

Regia: Marcel Kolvenbach

Grimme Online 2015 / DAA Bronze 2015 / Japan Prize 2014

Tehnica industriei moderne este atacabilă  într-o foarte mare măsură. Infrastructura noastră, care între timp se bazează 100% pe resurse digitale, poate fi foarte uşor îndepărtată. Coordonarea digitală a războaielor nu mai este de mult Science Fiction, ci realitate zilnică.

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.