Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Sărmăluțe ca-n Moldova la Casa Tudor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sărmăluțe ca-n Moldova la Casa Tudor Share Sărmăluțe ca-n Moldova la Casa Tudor


La ardeleni o sarma este cât trei de-ale moldovenilor. Prima dată când am mâncat sarmale acasă la o familie de brașoveni am zis că-s zgârciți când m-au întrebat dacă două sarmale îmi ajung la prânz. De rușine am zis da. Și apoi le-au adus! Cu chiu, cu vai am reușit să le mănânc.

La Casa Tudor am comandat într-o zi friguroasă de februarie sărmăluțe din carne de porc. Porția conține 3 sărmăluțe de dimensiuni normale, ca în Moldova, două felii de kaizer perpelit pe grătar, două linguri de varză călită și mămăliguță. Ai putea crede că porția e mică, însă cantitatea este exact cât îi trebuie unui om normal să se sature.

Sărmăluțe ca-n Moldova la Casa Tudor

Cât despre gust, ei bine, sărmăluțele erau aromate, ușor acrișoare de la varza murată, ușor condimentate și cu un dozaj corect de orez și carne. Mămăliguța cremoasă a completat farfuria. Un fel tradițional, cu savoarea pe care o aștepți. Deși e un clișeu, preparatul are gustul ca la mama acasă și forma ca-n Moldova, nu Ardeal.

Porția de sărmăluțe la Casa Tudor este 24 de lei, iar smântâna costă 4 lei. Am primit comanda în aproximativ 15 minute. Servirea, ireproșabilă.

P.S. Fie vorba între noi, sarmalele ardelenești sunt exagerat de mari. 🙂

Preparate tradiționale la Casa Tudor:

Fasole cu ciolan

Tochitură de porc cu mămăliguță

Bulz cu brânză de burduf și ou

Tocăniță de pui

Papanași cu dulceață

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.