Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Dj Bela

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Dj Bela Share Interviu cu Dj Bela


Bela este unul din cei mai cunoscuți Dj brașoveni, cu stil unic și care își surprinde publicul cu ritmuri mereu noi. Benedek Bela este și fotograf, și probabil singurul Dj care stă cu aparatul la gât ca să imortalizeze momentele inedite de la petrecerile sale. O serie de fotografii a realizat și la protestele recente din Brașov. Despre cum s-au văzut manifestările prin obiectiv, dar și despre cum se văd brașovenii din spatele pupitrului, Bela ne-a povestit în interviu.

ZN: Privești brașovenii din spatele pupitrului de Dj dar și prin obiectiv. Ce vezi diferit din cele două ipostaze?

" "

Dj Bela: Prefer să încep prin a spune ce este asemănător în cele două ipostaze, ambele sunt modalităţi de exprimare care nu necesită cuvinte. Prin cuvinte îmi este mai greu să mă exprim. Dar ca să răspund şi la întrebarea voastră, în ipostaza de Dj îmi este mai uşor să conduc oamenii spre o anumită stare pe când în fotografie anticipez anumite stări, momente pentru a le imortaliza.

Ai două pasiuni destul de diferite: muzica și fotografia. Reușești cumva să combini cele două arte sau fiecare rămâne în câmpul ei? Și aș îndrăzni să te întreb și care îți place mai tare?

Nu sunt chiar atât de diferite. Ambele necesită maximă creativitate, pasiune, dedicare, atenţie. În ambele domenii am fost şi sunt autodidact. Nu aş putea spune care este pe primul loc. Acum fotografia îmi ocupă mai mult timp, dar muzica a fost prima, deci este foarte greu de ales. Unul din momentele în care combin cele două pasiuni este în timp ce mixez şi, având aparatul foto lângă mine, surprind momente frumoase.

Ai făcut o serie de fotografii la protestele recente. Brașovenii au participat la manifestări în număr impresionant dacă e să ne gândim că, de obicei, se mobilizează mai greu. Cum s-a văzut totul prin obiectiv?

Prin obiectiv şi nu numai au fost momente pline de emoţie, bucurie, solidaritate. Fiecare a pus suflet şi speranţă în ceea ce a făcut, fie că a creat pancarte fie că a distribuit ceai cald celor din jur. Deşi temperaturile erau neprietenoase, căldură sufletească şi avântul celor din jur îţi dădea energie, energie care s-a propagat adunând lumea pentru o cauză cinstită.

Interviu cu Dj Bela

Mulți afirmă că brașovenii nu ies din casă (deși am văzut contrariul în ultima perioadă). Ai fost invitat recent în Hof Cafe iar la party a fost full house. Așa că te întreb, cum faci tu să-i scoți din casă pe tineri?

Muzica pe care o propun este cea care îi scoate din casă, încerc să creez o atmosferă pozitivă prin ea, promovez muzica pe care o ascult eu cu drag, nu ce e la modă. Mă străduiesc de fiecare dată să construiesc o poveste, una care să prindă personajul şi să îl treacă prin mai multe trăiri, iar la sfârşit să rămână cu o stare de bine. Sunt adeptul happy endingului.

Crezi că ai succes la public dacă îi prezinți ceva nou? Sau e riscant să-l surprinzi cu ritmuri pe care nu le cunoaște?

De fiecare dată încerc ceva nou, de cele mai multe ori mă surprinde şi pe mine muzica. Cu cât o cunosc mai puţin cu atât iese o petrecere mai reuşită. Seturile nu mi le pregătesc niciodată în avans.

Interviu cu Dj Bela

Care e cel mai frustrant lucru care ți se poate întâmpla ca Dj. Dar ca fotograf?

Cel mai frustrant ca Dj este să pice curentul, iar ca fotograf, să observ că se întâmplă ceva interesant şi în clipa următoare să intre cineva sau ceva în faţă, să îmi blocheze cadrul.

Fotografia surprinde frumosul vieții în cele mai multe cazuri, de aceea te întreb, care crezi că este cel mai frumos loc din Brașov?

Pentru mine cel mai frumos loc este zona cetăţii, în primul rând este locul unde am copilărit şi am crescut. Cunoşteam fiecare centimetru pătrat, fiecare copac. Regret teribil că s-a defrişat fără milă acel spaţiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută