Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Mihail Vakulovski | O reporteriţă tînără spune:

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mihail Vakulovski | O reporteriţă tînără spune: Share Mihail Vakulovski | O reporteriţă tînără spune:


„Noaptea trecută a nins „ca-n poveşti” în „Braşov – oraş de poveste”. Dimineaţa am venit – din Răcădău pînă-n centru (aici, în Piaţa Sfatului) – pe jos, ca de obicei; şi înapoi – la fel (Molidului – D. Gherea – Postăvarului – Republicii şi invers. Căci iarna nu pot circula cu bicicleta, ca-n restul anului, iar RATBv’ul e o insultă!). Şoseaua, într-adevăr, era totuşi destul de OK, dar trotuarele sînt troiene adevărate (şi la dus, şi la întors, după mai mult de 8 ore!). Da’ noi, ăştia care mergem pe jos, nu plătim taxe? (a, ajuns la locul de muncă, am deszăpezit… vreo oră, c-aşa mi se pare normal, cum a spus şi Voltaire). Seara nu se circula aproape deloc pe D. Gherea, aşa că am mers pe marginea drumului, nu prin troiene. Au trecut doar trei maşini – două spre centru, una – spre Răcădău. Ăia pe care teoretic i-aş fi putut încurca n-au avut nici o treabă, dar cretinul care urca a trecut pe banda celor care coborau şi aproape că m-a atins, claxonînd. Nu vrea să ştie ce i-am tot urat!”

Nu, nu mă uit la TV dintr-un loc călduţ, e vecina mea, am văzut-o – cu microfonul în mînă (deşi-s – 20 C) – de la geamul librăriei unde lucrez, mi-am pus fesul şi am ieşit să văd ce povesteşte. Confirm, aşa s-a circulat de sărbători, prin troiene sau pe carosabil, printre înjurături şi claxoane.

Mihail Vakulovski, scriitor, traducător din literatura rusă, fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk! (www.tiuk.reea. net) şi al CenaKLUb-ului Tiuk. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută