Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Costel Cristea | Facem cum vreți eu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Costel Cristea | Facem cum vreți eu Share Costel Cristea | Facem cum vreți eu


Cu siguranţă nu te-ai gândit cât de curajos este un dj. El dă singur piept criticii directe din partea unei săli pline (Doamne ajută), fără aparatul birocratic al vreunei corporaţii în spate, care să-i mascheze incompetenţa, dacă e cazul. Nu, el are mereu eşecul alături. Dar şi reuşita!

Eu îi spun „the zone”, acel spaţiu de comuniune între tine, oameni şi muzică, unde nimic nu se întâmplă în afara armoniei. Nu păşesc des în această zonă şi nici nu i-am găsit vreo reţetă. Pare mai degrabă ceva mistic… Devine greu de transpus în cuvinte, discutând cu un neiniţiat, ce fac eu cu viaţa mea. Şi mai ales să-i vorbesc despre o zonă mistică. Vezi tu, curajul nu vine doar pe scenă, ci şi-n afara ei.

Îmi place o pildă. Pe scurt, e vorba despre trei talanţi (bani vechi) pe care trei slugi îi primesc la plecarea stăpânului de acasă pentru vreme îndelungată, cu condiţia să-i returneze la întoarcere. Zis şi făcut. După nişte ani, apare stăpânul, revendicându-şi fiecare talant în parte. Primele două slugi, harnice şi isteţe, au investit talantul şi au făcut profit, înapoind lejer talantul datorat. A treia slugă, fricoasă nevoie mare, îngropase talantul, temându-se de eşec. Talant aidoma talentului cu care am fost binecuvântaţi…

Costel Cristea

Jurnalist muzical, event manager și DJ. Sociolog în acte. Îndrăgostit de muzică în toată splendoarea ei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută