Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Legea nopții – film cu gangsteri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Legea nopții – film cu gangsteri Share Legea nopții – film cu gangsteri


/ Live by Night

Regia: Ben Affleck

Cu:  Ben Affleck, Zoe Saldana, Chris Messina, Sienna Miller, Elle Fanning, Chris Cooper

Gen: thriller, film cu gangsteri

Durata: 128 min.

Premiera: 13 ianuarie 2017

Distribuit Freeman Entertainment

Suntem în plină epocă a prohibiţiei, la mijlocul anilor 20’ în America. Traficul ilegal de alcool a ieșit de sub control și bandele de gangsteri se cred deasupra legii, o încalcă și o ignoră. Aceasta este povestea unui grup de contrabandiști care trăiesc după Legea Nopții.

Al patrulea film de Benjamin Géza Affleck-Boldt adică Ben Affleck (n. 1972) este un omagiu adus unui gen iconic american, filmul cu gangsteri. Chiar titlul este o trimitere directă la un film faimos din gen, „They Live by Night”, din 1948, debutul lui Nicholas Ray (Johnny Guitar, Rebel fără cauză), în care jucau Cathy O’Donnell, Farley Granger și Howard Da Silva.

Este o nouă ecranizare a lui Ben Affleck după un roman de Dennis Lehane, după ce a debutat ca regizor cu adaptarea cărții sale, „Gone Baby Gone//Dispărută fără urmă”, în 2007.

Dennis Lehane (n.1965), scriitor american de origine irlandeză, originar din Dorchester, Massachusetts, este unul din cei mai apreciați condeieri americani. El abordează cu predilecţie genul polițist, thriller, noir, cu o tentă dramatică și observație socială. Ca scenarist a colaborat la serialele HBO „The Wire” și „Boardwalk Empire”.

Primul film după un roman de-al său este „Mystic River” (2003) de Clint Eastwood, cu două premii Oscar pentru actorii săi, Sean Penn (rol principal) și Tim Robbins (rol secundar). Martin Scorsese a regizat adaptarea la „Shutter Island” (2010), cu Leonardo DiCaprio, iar Michaël R. Roskam a ecranizat o povestire de-a sa, „Animal Rescue” în filmul „The Drop” (2014), cu Tom Hardy, Noomi Rapace și James Gandolfini.

 

Top 3 filme regizate de Ben Affleck

Sunt chiar trei (în primăvară Affleck va filma „The Batman”, filmul său despre Omul-liliac), și le vom lua în ordine cronologică.

  1. Gone Baby Gone/Dispărută fără urmă (2007)

Filmul este o adaptare după romanul lui Dennis Lehane. Cassey Affleck (fratele mai mic al lui Ben) și Michelle Monaghan sunt doi detectivi din Boston care investighează dispariția unei fetițe de patru ani. Morgan Freeman și Ed Harris completează distribuția acestui film dramatic. Ben Affleck nu joacă.

  1. The Town/Orașul (2010)

Povestea are la bază romanul lui Chuck Hogan (The Strain) „Prince of Thieves”. Joacă Affleck, Jon Hamm, Rebeca Hall, Chris Cooper, iar filmul este despre o echipă care dă jafuri în Boston, dar pune accent pe partea socială.

  1. Argo (2012)

În 1979 CIA a inventat un film pentru a opera o misiune nebună. Povestea unei colaborări improbabile, între Hollywood și CIA, și a lui Tony Mendez (Affleck), supranumit Maestrul deghizărilor, care a salvat șase oameni în timpul crizei ostaticilor din Teheran.

CV-ul filmului este impecabil: 7 nominalizări și trei premii Oscar, pentru cel mai bun film, scenariu și montaj. Multe alte premii, Globul de Aur pentru cel mai bun film și regizor, BAFTA pentru cel mai bun film și montaj, DGA (Premiul breslei regizorilor) pentru Affleck și SAG (Premiul breslei actorilor) pentru întreaga distribuție: Ben Affleck, Alan Arkin, Kerry Bishé, Kyle Chandler, Rory Cochrane, Bryan Cranston, Christopher Denham, Tate Donovan, Clea DuVall, Victor Garber, John Goodman, Zeljko Ivanek, Scoot McNairy, Chris Messina!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.