Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Jackie, film cu potențial la Oscar

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jackie, film cu potențial la Oscar Share Jackie, film cu potențial la Oscar


Jackie

Regia: Pablo Larraín

Cu: Peter Sarsgaard, Natalie Portman, John Hurt, John Carroll Lynch

Gen film: Biografic, Dramă

Durata: 100 minute

Premiera in Romania: 13.01.2017

Distribuit de Ro Image 2000

Natalie Portman revine pe marele ecran într-un rol promițător pentru cariera ei, cel al primei doamne a Americii, Jacqueline Kennedy. Filmul urmărește drama prin care a trecut Jackie după ce soțul său a fost asasinat, în 1963, în Dallas. Doamna Kennedy spunea ulterior că aceea a fost perioada din viața sa în care a pierdut „iubirea vieții ei”, dar a câștigat „dragostea unei întregi națiuni”. Filmul ne va purta în viața privată a uneia dintre cele mai iubite personalități ale Americii anilor ’60.

Scenariul scris de Noah Oppenheim s-a aflat încă din 2010 pe lista neagră a poveștilor extraordinare, dar încă neproduse la Hollywood. Pablo Larraín este alături de Sebastián Lelio unul din cei mai bun regizori și producători din Chile, iar Natalie Portman reușește să o portretizeze pe prima doamnă, reproducând atât eleganța mișcărilor sale cât și inflexiunile vocii sale.

Natalie Portman a declarat că una din cele mai grele părți ale rolului a fost stăpânirea vocii și accentului primei doamne, Jacqueline Kennedy. „Când auzi vocea reală pentru prima oară crezi că e imposibil de reprodus! N-am crezut niciodată că mă pricep la imitat accente, voci, mimică sau orice altceva de genul ăsta”, a spus Portman într-un interviu pentru Washington Post.

Criticii sunt de părere că actrița are mari șanse la un Oscar în 2017. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.