Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Cinemateca Patria, în al patrulea an de funcționare

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cinemateca Patria, în al patrulea an de funcționare Share Cinemateca Patria, în al patrulea an de funcționare


De vara trecută, Cinemateca brașoveană este mai accesibilă ca oricând, cu intrarea liberă. Excepțiile sunt evenimentele, sau proiecțiile-eveniment, festivaluri sau filmele românești de vineri, pe cât posibil și cu invitați speciali, seara de film european de luni.

Să recapitulăm: luni e seara de film european, marți e seara filmului cult, tematica serii de miercuri se schimbă lunar, joi este sera comediilor, vinerea este film românesc, iar sâmbăta și duminica avem câte trei filme, dimineața desene animate pentru copii, dublate în românește, apoi la ora 17, „Golden Classics”, filme clasice, și Mari actori, sâmbătă seara Mari regizori, iar duminică este seara de Oscar.

Peste 40 de filme lunar, este cea mai bogată selecție și ofertă de film pe care și-o poate dori orice cinefil! Plus Festivalurile de film – în ordine cronologică, Love Story (februarie), Doc and Roll (aprilie) și Dracula Fantastic Film Festival (octombrie).

Vă aşteptăm la filme!

Alin Ludu Dumbravă,

Critic de film, selecţioner, curator Cinemateca Patria

 

3 filme de văzut la Cinematecă

Zootropolis

15 ian/ ora 11:00

Povestea animalelor care trăiesc într-o metropolă a câștigat pe 8 ianuarie Globul de Aur pentru cel mai bun film de animație și are mari șanse la Gala Oscar din 2017. Vino cu întreaga familie să descoperi aventurile lui Judy Hop, o iepuroaică mică dar cu un suflet mare și neînfricat, și ale vulpoiului Nick Wilde. Animația este dublată în limba română.

Intrarea liberă

Toni Erdmann

16 ian/ ora 19:00

Filmul se află pe lista scurtă a producțiilor într-o limbă străină ce concurează la Oscar în acest an. Un film în care românii ies mai bine decât trebuie, prezentați de către regizoarea Maren Ade cu multă căldură, și ca un popor cu speranță. Emoțiile și scenele amuzante nu vor lipsi de pe ecranul cinematecii la această proiecție. Recomandat și corporatiștilor care se vor regăsi în poveste.

Preț bilet: 10 lei

Inimi cicatrizate

20 ian/ ora 19:00

„Inimi cicatrizate” este cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude. Acțiunea are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Deși trăiește o drama, reușește să își păstreze optimismul. Emoție, suspine, dar și comedie – de toate vei avea parte în sala de cinema.

Preț bilet: 10 lei

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.