Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/12/2016
Arhiva Zile si Nopti

Editorial Salut Brașov! | Sărbători fără spam

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Editorial Salut Brașov! | Sărbători fără spam Share Editorial Salut Brașov! | Sărbători fără spam


E ultima oară în care îți scriu în acest an și la început am fost tentată să îți las pe această pagină cuvinte mari, urări pline de clișee, să te îndemn să visezi, să îți faci lista cu idealuri pentru anul ce vine. Dar apoi m-am gândit, la ce bun? Personal, îmi displac total mesajele cu urări pe care le primesc pe mail, pe facebook și mai ales pe telefon! Pe cele cu iz de spam le ignor, indiferent de destinatar. Și pe principiul „ce ție nu-ți place altuia nu-i face”, nu trimit nici eu mesaje. Sun pe cine mi-e drag. Și îl întreb ce mai face, dacă-i bucuros, dacă a venit Moșu’, dacă i-a căzut bine mâncarea și alte subiecte de felul acesta, presărate cu glume și amănunte neinteresante în acest context. Probabil te gândești acum că nu-i frumos să nu dai un mesaj de sărbători colegilor de muncă, șefului, cunoștințelor. Dar eu îți spun așa: dacă mesajul tău nu are ceva personal, crezi că va încânta pe cineva? Probabil și cunoştinţa aceea cu care vorbești doar din an în Paște (sau Crăciun, cum e cazul acum) va ignora mesajul.

Eu vreau să conteze urarea pe care ți-o transmit pe această pagină, și să nu fie un mesaj care începe cu consumatul „Fie ca…”. Ieșim atât de des împreună în oraș, așa că te consider prieten.

Nu te pot suna de sărbători, dar îți scriu acum că sper să-ți cadă bine sărmăluțele, să vină toți invitații la masă. Prietenul ăla cu capul în nori a întârziat la masă? Și voi toți l-ați așteptat de vi s-au lungit urechile? Ei lasă, iertați-l! Poate s-a întâlnit cu Moșu’ pe drum. Da chiar! Ce ți-a adus Moș Crăciun? A respectat lista sau a făcut shopping de capul lui? Copiii ce mai fac, la serbare a fost totul ok? Transmite tuturor că îi pup și îmi pare rău că nu sunt cu voi acum, dar știi cum e de sărbători. Unde să te împarți mai întâi? Dar ne vedem negreșit zilele astea. Poate în oraș? Crăciun minunat și un An Nou așa cum ți-l dorești! Și mai ușor cu cârnații aia, să nu ți se facă rău! Mai bine păstrează-mi și mie o porție. Și nu uita să umpli paharul! Hai, la mulți ani!

Theodora Ștefan, 

Redactor șef Zile și Nopți Brașov

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută