Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2016
Arhiva Zile si Nopti

Au început înscrierile LIM – Less is More – platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget limitat

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Au început înscrierile LIM – Less is More – platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget limitat Share Au început înscrierile LIM – Less is More – platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget limitat


Asociația Culturală Control N – partener LIM – Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus – anunță înscrierile pentru prima ediție a proiectului, ce urmează să se desfășoare în 2017, în trei țări diferite din Europa. LIM își propune să sprijine scenariști și regizori europeni, aflați la primul, al doilea sau maxim al treilea film, ale căror filme de lung metraj pot fi realizate în limita unui buget de sub 500.000 de euro. Deadline-ul pentru aplicații din România este 8 ianuarie 2017. 

Scopul LIM este acela de a oferi șansa unei noi generații de scenariști și regizori din Europa de a face un pas important către aventura realizării unui film de lung metraj prin prisma limitării bugetului de producție. LIM este dedicat atât cineaștilor din zona filmului de ficțiune și din sfera filmului documentar, cât și artiștilor care provin din domenii precum teatru sau arte vizuale.

Proiectul se desfășoară sub forma unei rezidențe de creație ce se întinde pe parcursul a 8 luni. Structura LIM cuprinde 3 sesiuni de workshop-uri, cu o durată de 1 săptămână fiecare. Workshop-urile urmează să fie organizate în 2017 în 3 țări diferite din Europa: Belgia (5 – 12 martie), România (5 – 13 iunie) și Franța (1 – 8 octombrie). 

Pentru LIM pot aplica atât scenariști și / sau regizori-scenariști aflați la primul, al doilea sau (maxim) al treilea film de lung metraj de ficțiune, cât și artiști care provin din teatru, film documentar sau arte vizuale. De asemenea, LIM se adresează producătorilor de film interesați să aprofundeze partea de dezvoltare a unui proiect de film de lung metraj cu buget limitat (partea de consultanță de scenariu).  

Mai multe detalii despre LIM – Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus – găsiți pe site-ul asociației: www.controln.ro.

Toți cei interesați să aplice pentru LIM – platformă europeană de dezvoltare de scenarii de film cu buget limitat trebuie să acceseze aplicația online, disponibilă pe site-ul www.legroupeouest.com.

Aplicația se poate găsi aici.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută