Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/12/2016
Arhiva Zile si Nopti

4 filme recomandate la Cinemateca Patria

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 4 filme recomandate la Cinemateca Patria Share 4 filme recomandate la Cinemateca Patria


Fragmentar

Thriller-ul psihologic regizat de Omer Fast a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin

Pe 19 decembrie, ora 19:00, vă recomandăm un film ce a fost selectat în competițiile TIFF și Festivalul de Film de la Atena și de la care vei ieși cu mari semne de întrebare.

Bazat pe romanul-cult al lui Tom McCarthy, filmul are în centrul atenţiei un tânăr care încearcă să-şi reconstruiască trecutul din amintiri fragmentate. A fost victima unui accident de care nu își amintește, dar are bani din despăgubire să facă o reconstituire a propriei vieți. Însă la un moment dat va merge prea departe pentru a-şi îndeplini misiunea.

Scriitorul britanic Thomas Mccarthy a scris „Fragmentar” în 2001, iar în 2005 nu reușise încă să-l publice, romanul fiind respins de marile edituri din Anglia. Povestea a văzut lumina tiparului la Paris, devenind celebră datorită unei prime cronici care o numea „una dintre cele mai importante cărți scrise în ultima perioadă”. Regizorul Omer Fast a spus că a fost șocat de carte, pe care a decis să transforme un fragment din ea într-o „operă de artă”. Asta rămâne de văzut la Cinemateca Patria.

 

Inimi cicatrizate

16 dec./ ora 19:00

Cel mai recent film al regizorului Radu Jude este câștigător a două premii din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno. Filmul ne poartă în trecut, până în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Filmul este o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher.

Preț bilet : 10 lei


Păsările

17 dec./ ora 19:00

Unul din cele mai bune thrillere ale tuturor timpurilor, The Birds este regizat de Alfred Hitchcock. Locuitorii din Bodega Bay (Los Angeles) sunt atacați de păsări și nimeni nu găsește o explicaţie pentru situația îngrozitoare. Filmul are suspans, angoasă și în unele momente reușește să accelereze bătăile inimilor celor din sala de cinema.

Intrarea liberă


Două Lozuri

23 dec./ ora 19:00

Unul din cele mai de succes filme românești ale anului ne va face să râdem în hohote înainte de Crăciun. Filmul spune cu umor povestea a trei prieteni care câștigă la LOTO dar pierd biletul. Nu se consolează și pleacă în căutarea lui. Rezultatul? O comedie despre moravurile românilor, despre nevoia de bani și de dragoste. Cu Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol.

 VEZI PROGRAMUL COMPLET AL CINEMATECII AICI.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută